Notícia

Barcelona acull una macro trobada del bestiari festiu dels Països Catalans

Tindrà lloc el 6 d’abril amb la participació de més de mig centenar d’associacions d’aquest àmbit de la cultura popular

Bestiari i Imatgeria
Fragment del cartell promocional dela trobada  Bestiuari
Fragment del cartell promocional dela trobada Bestiuari

El bestiari festiu català es dota d’una nova cita per fer valdre la seva diversitat i el seu arrelament a múltiples indrets dels Països Catalans. La delegació territorial de Barcelona Ciutat de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha volgut recuperar el “Bestiuari”, una macro trobada de gran format a la ciutat comtal, que va celebrar la primera edició el 2007 i que tindrà lloc el 6 d’abril. La voluntat és reunir elements de bestiari festiu d’arreu dels Països Catalans. Els organitzadors, guiats per una inquietud d’obertura i acollida, han volgut conservar el mateix nom de l’activitat.

Es preveu la implicació directa d’una trentena d’entitats i comerços dels barris de Verneda-Sant Martí i La Pau a diferents activitats organitzades en el marc de la trobada. Així mateix, s’hi implicarà una cinquantena d’associacions del món del bestiari festiu, arribades d’arreu dels Països Catalans, amb l’oferiment d’una seixantena de figures de bestiari festiu amb pirotècnia.

Els organitzadors esperen que només les entitats participants desplacin a més de 1.500 persones a la trobada. L’equip organitzador està format per una desena de comissions, que agrupa a un total de quaranta persones, entre responsables, voluntaris i personal contractat.

Amb aquesta gran trobada la ciutat de Barcelona va més enllà de les dues grans concentracions de bestiari que celebra habitualment, que tenen lloc al correfoc infantil de Santa Eulàlia i en el marc de les Festes de la Mercè. A les dues festes només hi estan representades les colles de bestiari festiu de la ciutat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article