Notícia

Presentació del llibre de partitures ‘PERCÚDIUM’ a la Casa dels Entremesos

L’obra recull partitures del grup de percussió, que es va crear fa 22 anys

Música tradicional
Imatge del grup Percúdium
Imatge del grup Percúdium

La sala d’actes de la Casa dels Entremesos de Barcelona acull el 4 d’abril, a les 20 hores, la presentació del llibre de partitures PERCÚDIUM, tercer volum de la col·lecció “Músiques de tabalers”. El llibre presenta melodies del grup de percussió que duu el mateix nom, Percúdium, actualment format per una vintena de músics i fundat ara fa 22 anys.

Percúdium té un so inconfusible gràcies a la combinació de tots els instruments que posa en joc —surdo, contrasurdo, cortador, caixa, repenique, tamborim, timba, agogó, rocar i esquellot— i pel vestuari característic que utilitza. El grup és també reconegut arreu per les melodies que crea i interpreta. Entre aquestes hi ha composicions com “Marak-tu”, “Merengue”, “Tall 5”, “Samba-reggae”, “Pimpampum”, “Tablataran”, “Balla-ho”, “Mereconan” o “Sarramba”.

 

Actuació musical

La presentació del llibre anirà a càrrec de Quim Soler, percussionista i editor del llibre, Jordi Barbet “Kami”, percussionista, Oriol Borràs, percussionista, i Oriol Mestres, percussionista i membre fundador del grup Percúdium. L’acte estarà introduït per Xavier Cordomí, president de l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

L’activitat, organitzada per l’Associació de Festes de la Plaça Nova, comptarà amb l’actuació dels tabalers Percúdium i la projecció de l’audiovisual “Percúdium 20 anys”.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article