Notícia

Adifolk presenta el 32è Aplec Internacional el 9 d'abril a l’Arts Santa Mònica

S’obren les inscripcions per a la 3a Diada d’Adifolk del 13 de juliol

Festes i festivals
Washington va acollir l'edició anterior de l'Aplec Internacional.
Washington va acollir l'edició anterior de l'Aplec Internacional.

Del 25 al 28 d’abril Copenhaguen es convertirà en un gran aparador de la diversitat i la força de la cultura popular catalana amb ocasió de la 32a edició de l’Aplec Internacional. Organitzat per l’Adifolk i el Departament de Cultura, l’esdeveniment presentarà una trentena d’activitats, des de cercaviles, plantades d'imaginari festiu o havaneres fins a castellers o sardanes. Els detalls es donaran a conèixer en la roda de premsa que oferirà Adifolk dimarts 9 d’abril a l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

La presentació, que servirà per donar la benvinguda oficial, serà a les 12 hores a la Sala d’actes i serà oberta a tots els mitjans de comunicació i a les entitats de cultura popular. Hi participaran la Directora General de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, Maria Àngels Blasco; el president d’Adifolk, Ivan Besora i Roig, l’adjunt a presidència, Oriol Ramírez Carol, i la directora de l’Aplec, Mònica Amorós Bigas. 

A la roda de premsa es presentarà l’espot publicitari i el llibret de l'Aplec, i es detallaran les activitats del programa, que s’inaugurarà oficialment dijous 25. Durant 4 dies, hi haurà danses, cant coral, cercaviles, tast de sopes històriques, mostra de jocs tradicionals... i es podrà visitar l’exposició Món Gegant, de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. L’Aplec finalitzarà diumenge a les 17 hores amb un espectacle de cloenda especial amb un Tiravol amb els músics de les diferents formacions a l'escenari sota la direcció de Marcel Casellas i els grups de l'Aplec a la plaça. Tots els actes es faran al districte de Norrebro de Copenhaguen, considerat el més multicultural de la capital danesa.

En marxa la 3a Diada d’Adifolk

L’altre gran esdeveniment de la cultura catalana, la 3a Diada d’Adifolk a Perpinyà, ja escalfa motors. La cita serà dissabte 13 de juliol, en el marc de la programació de la Capital de la Sardana 2019. Una trentena d’entitats i activitats de tot tipus al voltant de la cultura popular (representants de les agrupacions musicals, corals, gegants, capgrossos, sardanistes, esbarts, diables, etc.) tornaran a omplir els carrers i places del centre històric de la capital del Rosselló. L’àmbit amfitrió d'aquesta  edició el tindran les colles de Falcons, amb una gran mostra falconera al Castellet.

Els grups que hi vulguin participar es poden inscriure fins al 12 d’abril a través del formulari de participació online que poden trobar en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article