Notícia

Les XIV Trobades de Música Mediterrània se celebren a Torroella de Montgrí amb el cercle com a fil conductor

Tindrà lloc de l’11 al 13 d’abril

Música tradicional
Les XIV Trobades de Música Mediterrània se celebren a Torroella de Montgrí amb el cercle com a fil conductor
Les XIV Trobades de Música Mediterrània se celebren a Torroella de Montgrí amb el cercle com a fil conductor

Torroella de Montgrí acollirà de l’11 al 13 d’abril les XIV Trobades de Música Mediterrània, “Un mar en cercle”. En aquesta edició els organitzadors han decidit jugar amb la idea del cercle i el moviment circular en la cultura popular, en la música, la dansa, els jocs i els instruments. La idea és subratllar el cercle com a element subjacent en moltes tradicions d’aquí i d’arreu de la Mediterrània.

De fet la trobada arrencarà l’11 d’abril amb un cercle de tambors, activitat dirigida per Jordi Vinyoles, fundador d’UniSo. Asseguts en cercle, cada persona disposarà d’un instrument de percussió. Vinyoles anirà donant les instruccions des del centre del cercle, a través del seu llenguatge corporal, conduint el grup cap a una gran orquestra de percussió mediterrània.

Una de les activitats destacades de divendres serà l’encesa del foc i cantada oberta al voltant del fogueró dinamitzat per l’AulaTradi. Un dels rituals festius més antics, la foguera, ritual, purificadora, o simplement reconfortant, convidarà els participants a cantar, ballar i fins i tot a explicar històries a la vora del foc.

El programa inclou moltes més activitats, totes al voltant del cercle com a concepte, per això mateix també tindrà protagonisme la sardana.

 

Trobades úniques

Les Trobades de Música Mediterrània són un punt d’encontre de formació musical que aconsegueixen posar en comú diferents experiències, d’arrel tradicional, presents avui a l’espai cultural musical de la Mediterrània.

Les Trobades de Música Mediterrània són úniques a Catalunya i a la Mediterrània i permeten la descoberta i el coneixement de la diversitat de la música d’arrel del Mare Nostrum a partir de tallers, audicions i conferències, sempre enfocats d’una manera pràctica i participativa. Els tallers van adreçats principalment a persones vinculades amb el món de la música i/o de la cultura popular.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article