Notícia

El Cor Jove Nacional de Catalunya enregistra un disc que recorre la música sacra de diverses èpoques

És el primer treball que ha gravat amb el procediment professional

Cant coral
El Cor Jove Nacional de Catalunya
El Cor Jove Nacional de Catalunya

El Cor Jove Nacional de Catalunya, sota la direcció de Josep Vila, ha enregistrat un disc que recorre la música sacra de diverses èpoques i que inclou peces de compositors com ara Joan Cererols, Ferran Sors, Joaquim Homs i també del propi Vila. La idea d’enregistrar el disc va sorgir per la participació del cor en dos projectes: per una banda, el congrés internacional Poeri Cantori, on van intervenir més de 2.000 cantaires de tot el món a Barcelona, i per una altra, la participació del cor al festival Europa Cantant a Tallin (Estònia), on es va col·laborar amb cors de tres països europeus per fer una retrospectiva de música sacra i popular catalana, ha explicat Vila.

En el congrés de Peori Cantori es van fer dos actes centrals, un a la basílica de la Sagrada Família i un altre a Montserrat, i en aquests concerts es van estrenar obres encarregades pel congrés a compositors catalans: Magnificat brevis per cor i orgue, de Bernat Vivancos, i la Missa Sagrada Família amb cinc moviments habituals de la missa llatina, obra de Vila.

Fruit d’aquests dos projectes es va proposar fer l’enregistrament al Moviment Coral Català, que va buscar el finançament per fer-lo, i a l’octubre del 2018 es va fer l’enregistrament a la basílica de La Mercè aprofitant que s’hi acabava de construir un orgue “magnífic, de sonoritat i registre impressionants”, explica Vila. “Vam pensar que podia donar molt bona sonoritat al cor i era un lloc fantàstic, en el cas de la meva missa perquè també inclou instruments de metall i percussió”, assenyala el director.

Les peces enregistrades es troben de moment en dues plataformes: Youtube i Spotify. Està pendent que es pugui fer una edició física més endavant del treball.

Cor mixt de 24 veus

El Cor Jove Nacional es munta cada any a través d’audicions regulars i aquest any hi van participar també alguns veterans, que repetien i que ja es troben estudiant cant i fent incursions en l’àmbit professional. “És un cor de 24 veus mixt de gent jove amb molt de talent”, comenta Vila.

El director afirma que el que té d’excepcional és que “és el primer enregistrament que fa el Cor Jove Nacional de Catalunya que es fa en una gravació amb el procediment professional”. Fins ara hi havia hagut enregistraments de concerts en directe. “És una novetat en la trajectòria del cor perquè és el primer que es fa amb l’orgue de la basílica”, apunta Vila. L’organista participant ha estat Arnau Farré i el tècnic de so ha estat Enric Giné.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article