Notícia

El CAT celebra el 25è aniversari amb un concert que repassa l’evolució de la música folk en els darrers anys

Dues bandes dels 90 dissoltes, Primera Nota i La Carrau, tornen puntualment als escenaris aprofitant l’ocasió

Música tradicionalFestivals
La Carrau torna als escenaris per celebrar el 25 anys del CAT. Foto: Harold Abellan
La Carrau torna als escenaris per celebrar el 25 anys del CAT. Foto: Harold Abellan

El Centre Artesà Tradicionàrius celebra aquest 29 de març el seu 25è aniversari amb un concert del festival Tradicionàrius. El concert, que serà representatiu de l’evolució de la música folk en els darrers 25 anys del CAT, comptarà amb dues bandes significatives dels any 90 que ja estan dissoltes que tornaran a l’escenari en aquesta ocasió: Primera Nota i La Carrau.
 

El concert inclou també dues bandes actuals lligades a la trajectòria del CAT. Es tracta de RIU i la Balkan Paradise Orquestra. D’aquesta manera els espectadors podran gaudir de maneres molt diferents d’interpretar música d’arrel tradicional, instrumentacions, ritmes i harmonies. Tot plegat permetrà conèixer els elements més influents de la música folk dels darrers 25 anys.

Per a l’ocasió també es comptarà amb la presència de Jaume Arnella, degà de la música folk, que entronca directament amb el Grup de Folk de Barcelona i que ha contribuït a marcar el camí de la música d’arrel tradicional i popular a Catalunya.

El CAT va iniciar les seves activitats l’octubre del 1993 un cop l’Ajuntament de Barcelona va adjudicar a l’Associació cultural TRAM la gestió del Centre Cívic l’Artesà. Això va suposar que finalment es disposava d’un equipament destinat íntegrament a la programació, formació i difusió de la música folk.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article