Notícia

El Tradicionàrius acull l’estrena en directa de 'Praxinoscopi', el nou disc de Criatures

Es tracta d’un nou treball que explora noves harmonies mantenint l’estil característic del duet

Música tradicional
Imatge del grup 'Criatures'. Fotografia: Juan Miguel Morales
Imatge del grup 'Criatures'. Fotografia: Juan Miguel Morales

El duet Criatures presenta aquest 28 de març (a les 21.30 hores) al festival internacional folk Tradicionàrius de Barcelona el seu nou disc “Praxinoscopi”. Es tracta del segon àlbum del duet que està integrat per temes propis en què exploren un gir en el tractament de les harmonies, els moviments melòdics i els diàlegs entre els dos instruments, conservant l’estil que els caracteritza.

El repertori que presenten també manté la idea de la cambra d’arrel, que es deixa influenciar per la música vuitcentista, la influència d’altres territoris, els ritmes esporògens, la música vocal i les melodies catalanes que amb el temps s’han convertit en himnes.

En el darrer treball de Criatures s’hi inclouen temes de simbologia identitària com és el cas de “La Balanguera” (amb la veu de Joana Gomila), “La Muixeranga d’Algemesí” o “Sant Martí del Canigó”, de Pau Casals. Així mateix, s’hi integren músiques que també són representatives com ara “Corta Jaca”, de la coneguda compositora brasilera Francisca Gonzaga, i composicions que segueixen el fil de l’anterior treball discogràfic, “Taumàtrop”.

El disc, enregistrat entre gener i febrer d’aquest mateix any, ha tingut la col·laboració de Marc Vall (percussions), Iu Boixader (contrabaix), Joana Gomila (veu) i Dani López (saxo). El concert al Tradicionàrius suposa l’estrena en directa del nou repertori.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article