Notícia

Una mostra exposa com els grans il·lustradors van treballar la figura dels gegants

“Gegants de paper” es pot visitar fins al 30 de març a La Violeta de Gràcia de Barcelona

GegantsExposicions
L’ exposició “Gegants de paper”  exhibeix una mostra de dibuixos de gegants, sorgits de la mà de grans il·lustradors
L’ exposició “Gegants de paper” exhibeix una mostra de dibuixos de gegants, sorgits de la mà de grans il·lustradors

La Violeta de Gràcia de Barcelona fins al 30 de març l’exposició “Gegants de paper”, que exhibeix una mostra de dibuixos de gegants, sorgits de la mà de grans il·lustradors. La mostra és un homenatge als dibuixants, caricaturistes, ninotaires i il·lustradors que van deixar la seva empremta humorística gegantera reproduïda a diversos mitjans de comunicació de finals del segle XIX i principi del segle XX.

Aquesta petja es pot resseguir en setmanaris com La Campana de Gràcia, L’Esquella de la Torratxa, La Tomasa i el Cu-Cut. En aquestes publicacions el tema dels gegants s’aprofitava per criticar i ironitzar sobre la vida, social, cultural i els polítics del moment.

L’exposició inclou alguns dibuixos de gegants que representen polítics de l’època, un alcalde Barcelona vestit de guàrdia civil, gegants amb la indumentària de jugador del Barça o vestits de tenista, militar.

També s’hi poden veure gegants que s’identificaven amb els aliats de la Primera Guerra Mundial, francesos i anglesos, protestes dels gegants, el nan CuCut, processons de Corpus satíriques del temps de la primera República espanyola, o bé el fundador de la Lliga Regionalista, en Francesc Cambó, rebent els gegants a les portes de l’Ajuntament de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article