Notícia

Viatge musical per les dues ribes del Mediterrani al Tradicionàrius

Pep Gimeno “Botifarra” i Ahmed Touzani presenten els temes del disc “De banda a banda del Mediterrani”

Música tradicional
Pep Gimeno "Botifarra" és un dels grans referents de la música tradicional valenciana
Pep Gimeno "Botifarra" és un dels grans referents de la música tradicional valenciana

El CAT acull aquest divendres, 15 de març a les 22 hores, en el marc del festival internacional folk Tradicionàrius un concert de Pep Gimeno “Botifarra” i Ahmed Touzani, que presenten els temes que componen el disc De banda a banda del Mediterrani. En aquest projecte musical de mestissatge, Gimeno i el músic marroquí nascut a Tànger mostren els resultats de la seva col·laboració musical, una aliança entre les músiques de les dues ribes del Mediterrani. El recital ofereix unaocasió única per descobrir les similituds que existeixen entre la música del nord i el sud de la regió mediterrània.

Nascut a Xàtiva l’any 1960, amb només 16 anys Gimeno va començar a recórrer els pobles de les comarques centrals valencianes buscant les persones que conservaven viva la memòria de la música tradicional, i les enregistrava per poder difondre les cançons a través de les actuacions en directe, amb el temps, fixar-les a través dels discos.

Per la seva banda, Ahmed Touzani és un músic nascut a Tànger que toca el llaüt àrab i el violí i canta. Prové d’una família amb tradició musical i el seu oncle havia tocat a l’Orquestra Andalusina de Tànger amb El Lebrijano.

 

Disc bilingüe

Tots dos han confeccionat un repertori amb cançons tradicionals compartides i cadascú el canta en la seva llengua. El disc, per tant, és en àrab i en català.

La banda que actuarà al CAT està integrada per Xus Belda (percussió), Òscar Cortés (baix elèctric), Pep Gimeno Botifarra (veu i percussió), Hèctor Peropadre (dolçaina, llaüt i acordió), Juan Ramón Martí (dolçaina i flabiol), Pere Ródenas (guitarra i llaüt àrab), Ricard Soriano (dolçaina i flabiol) i Ahmed Touzani (veu i violí).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article