Notícia

La cultura popular catalana serà la protagonista del Festival 48 Timer de Copenhaguen

Serà en el marc del 32è Aplec Internacional, organitzat per Adifolk i el Departament de Cutltura, que ja han donat a conèixer l'avant-programa.

Aplecs i festes
Imatge aèria de Copenhaguen
Imatge aèria de Copenhaguen

Tot just inauguràvem el segle, concretament hem de viatjar fins a l'any 2001, quan Adifolk va organitzar el 14è Aplec Internacional  de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics a Copenhaguen. Gairebé vint anys més, l'Associació per a la Difusió del Folklore torna a la capital danesa per a organitzar la 32a edició de l'Aplec, en aquest conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que se celebrarà entre el 26 i 28 d'abril en el marc del Festival 48 Timer.

Seguint la línia instaurada al festival Colours of Ostrava (República Txeca, 2017), i consolidada en l'espectacular participació en l'Smithsonian Folklife Fesitval de Washington 2018, Adifolk ha vinculat l'Aplec Internacional amb un esdeveniment cultural de màxima referència. D'aquesta manera es desitja que la difusió de la cultura popular i tradicional, enguany representada per més de 600 persones i 23 entitats, tingui la màxima difusió internacional possible.

Com és habitual en l'organització dels Aplecs Internaiconals, Copenhaguen 2019 acollirà una àmplia mostra del patrimoni cultural immaterial català: gegants, diables, sardanes, bandes, havaneres, castellers, falcons, corals bastoners, esbarts, i també expressions no festives, com ara els jocs i la cuina tradicional. La presentació oficial de l'Aplec, dijous 25 d'abril (15:00h) a l'Aula VerdensKulturCentet, coincidirà amb la inauguració de l'exposició 'Món Gegant', comissariada per l'Agrupació de Colles de Geganaters de Catalunya amb  motiu del congrés internacional homònim que es va celebrar a Reus l'octubre de 2017.

El programa ordinari de l'Aplec començarà, divendres 26, amb la recepció institucional a Catalunya per part de l'Ajuntament de Copenhaguen (14:00h). El consistori danès tindrà l'oportunitat de conèixer el Ball d'Homenatge, que a còpia dels anys s'està consolidant com un protocol per obrir cada vegada més activitats relacionades amb la cultura popular. Serà el toc d'inici d'un extens programa que s'estendrà fins a la tarda del diumenge 28, moment que tindrà lloc l'Espectacle de Cloenda amb una mostra de tots els grups participants i la celebració d'un tirabol amb els músics de les diferents formacions desplaçades a Dinamarca.

Podeu consultar l'avant-programa del 32è Aplec Internacional en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article