Notícia

El Tradicionàrius acull els nous treballs d' Heura Gaya i Corrandes són corrandes

La grallera de les Garrigues presenta el seu projecte ‘GAYA’ i la formació folk estrena el disc ‘Si voleu ballar corrandes’

Música tradicional
Heura Gaya presentarà el projecte GAYA, la seva proposta més personal
Heura Gaya presentarà el projecte GAYA, la seva proposta més personal

El Tradicionàrius Festival Internacional Folk de Barcelona continua i ho fa aquest cap de setmana amb dues propostes de nivell. La primera és el concert divendres, 8 de març, a les 22 hores, a la cantant i grallera de les Garrigues Heura Gaya, finalista del Concurs Sons de la Mediterrània.

Gaya aprofitarà el recital, que se celebrarà al CAT, per presentar el seu projecte més personal, GAYA. Es tracta d’un espectacle on la veu, la cançó i la melodia són protagonistes. Aquests elements s’embolcallen amb sons de corda mediterrània, acordió diatònic i percussió catalana.

L’Heura parteix d'un so i unes estructures tradicionals que la sostenen com les arrels d'olivera i empra la composició, la cançó tradicional i l’obra d'autors clàssics per fer rebrotar un projecte de cançó íntima i presentar un cançoner propi. Els arranjaments i la producció són del compositor i instrumentista Eduard Iniesta.

El festival seguirà dissabte, 9 de març, amb un concert de Corrandes són corrandes, que farà l’estrena absoluta del seu nou disc, Si voleu ballar corrandes, a les 22 hores. Aquest és un treball que es descriu com a 100% ballable i que inclou balls de parella, danses col·lectives catalanes i estàndards internacionals amb un so i ideari catalans.

La improvisació del text passa a un segon terme per part del grup i treuen el suc del seu pòsit de música tradicional més intens, energètic i dinàmic. Es tracta d’un ball potent que mostra la cara més instrumental de Corrandes són corrandes, amb molta presència de veu a la vegada. En aquesta presentació, Corrandes són corrandes comptaran amb uns quants convidats de luxe.

 

Convidats especials

El grup està integrat per Anaís Falcó (violí, veu i percussions tradicionals),  Christian Simelio (veu, improvisació i guitarró), Irene Augé (acordió diatònic i veu.) i Marc Torrent (guitarró, viola de roda, guitarra i veu). Per a l’ocasió, la formació comptarà amb alguns convidats: Jaume Arnella (veu), Carles Sans (acordió diatònic i veu), Anna González (llaüt), Pau Vinyoles (acordió diatònic i veu) i Jana i Lena Torrent (veu).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article