Notícia

Els Pessebres Vivents de Catalunya tanquen la temporada amb un èxit de públic

Prop de 120.000 persones van visitar algun dels 42 pessebres que es van fer arreu de Catalunya

Pessebristes
El pessebre vivent de Castell d'Aro
El pessebre vivent de Castell d'Aro

Els pessebres vivents han gaudit aquesta temporada d’un bon èxit de públic. Més de 118.800 persones van visitar algun dels pessebres que es van organitzar a 42 localitats catalanes. Això significa un augment del més del 43% respecte a la temporada anterior, on es van comptabilitzar uns 83.000 visitants.

Aquestes bones xifres que ha donat a conèixer la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya han coincidit amb diversos aniversaris. El pessebre vivent de Castell d'Aro, el més antic de Catalunya, ha fet 60 anys, amb uns números records de 400 figurants i 52 escenes. A més, s’ha commemorat el 20è aniversari del Pessebre Vivent de Linyola i el 30è del Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes, que va estrenar emplaçament –és l’únic que cada any es representa em un lloc diferent per donar a conèixer el patrimoni monumental del municipi- noves escenes i nous textos.

La temporada de pessebres ha tingut aquest any altres novetats. El Pessebre de Martorelles va presentar una nova construcció del naixement, adequació dels camins i millores en escenes com el palau de Herodes. El de Joanetes, que té l’estrella il·luminada més gran del món, va oferir nou recorregut i va millorar els accessos. El Pessebre dels Estels de la Massia de Castelló (Vandellós i Hospitalet de l'Infant) va ampliar les escenes fina a 38, gràcies als 220 actors i més de 100 col·laboradors.

A més, la federació ha continuat amb el seu procés de digitalització. Aquesta temporada el nombre d’entrades adquirides a través del web www.pessebresvivents.cat i de l’aplicació mòbil s'ha incrementat en més d'un 10%. 

Els pessebres vivents, eina de difusió del patrimoni cultural

Durant aquesta temporada, que va arrencar el 6 de desembre i va finalitzar el 13 de gener, 42 poblacions d'arreu de Catalunya van organitzar pessebres vivents, mostrant escenes del naixement de Jesús en entorns naturals i medievals, difonent el patrimoni cultural català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article