Notícia

Ja es coneixen les colles participants al 2n Concurs Nacional d’Enceses a Riudoms

Diables i dimonis
La colla de Diables de Riudoms, guanyadora del segon premi l'any passat, serà l'actual amfitriona.
La colla de Diables de Riudoms, guanyadora del segon premi l'any passat, serà l'actual amfitriona.

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya ha donat a conèixer els participants a la segona edició del Concurs d’Enceses de Catalunya, que se celebrarà el 4 de maig a la localitat de Riudoms, al Baix Camp. Les colles, provinents d'arreu del territori, competiran en dues rondes per mostrar les enceses més espectaculars.

A la jornada festiva participaran un total de vuit colles: Diables de Manresa-Xàldiga, Diables de les Borges Blanques-Grup Recerca, Diables Foc i Gresca (Tarragona), Diables Voramar del Serrallo (Tarragona), Diables de la Creu Alta de Sabadell, Diables de Terrassa, Ball de Diables dels Monjos-Spantus i Ball de Diables de Ribes-Colla Jove.

Les colles participants han estat escollides a través d’un sorteig celebrat el passat 10 de febrer a Sant Sadurní d’Anoia entre totes les que s’hi van inscriure correctament.

El Concurs Nacional de Riudoms, organitzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, vol fomentar la qualitat artística de les colles i servir d’aparador de l’àmplia diversitat artística d’enceses del país. Seguirà el format de l’any passat, amb una doble ronda de competició: una sense restriccions, en la qual les colles podran gaudir de tot el material que s’hagin endut a la cita per fer l’encesa, i l’altre de caire improvisat, en què només podran usar el material que l’organització posi (sense coneixement previ) a la seva disposició.

La primera edició del concurs, que es va celebrar el 10 de març a Picamoixons, a l’Alt Camp, va aplegar 470 diables d’onze colles participants i prop de 2000 assistents de públic. La Colla de Diables i Tambors lo Golafre, de Tortosa, va guanyar el primer premi la Colla de Diables de Riudoms i la Colla de Diables La Vella de Gràcia es van fer amb el segon i tercer, respectivament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article