Notícia

El Tradicionàrius ret homenatge al músic i activista pels drets civils Pete Seeger

Una exposició, un documental i un concert honoren la figura del músic nord-americà

Música tradicional
Pete Seeger va ser una referent de la música folk internacional
Pete Seeger va ser una referent de la música folk internacional

El CAT, dins el marc del Tradicionàrius Festival Folck Internacional, acull el 28 de febrer (a les 20 hores) la inauguració de l’exposició Pete Seeger: el poder transformador de la cançó. La mostra, que es podrà visitar fins al 12 d’abril, s’organitza en homenatge al músic i activista cultural coincidint amb el centenari del naixement. Seeger és conegut per la seva lluita —des del món de la música— a favor dels drets civils de la gent de color, l’antibelicisme i la defensa activa del medi ambient.

L’exposició és una producció on s’hi recopilen peces i patrimoni de Ramon Nadal, un estudiós i col·leccionista que durant anys ha aplegat una documentació completa sobre l’activista. Ell i els integrants del grup Tren Seeger —creat l’any 2014 per reivindicar la figura del cantant nordamericà i integrat per Arturo Gaya, Sergi Trenzano, Kike Pellicer i Cati Plana— han impulsat l’associació Amics de Pete Seeger.

Després de la inauguració s’exhibirà el documental The power of the song, que recull entrevistes antigues i més actuals amb companys i amics que admiren el músic.

 

Concert amb Barnasants

En el marc d’aquest homenatge també tindrà lloc un concert amb artistes de l’escena actual catalana. El recital es farà el dissabte 16 de març a L’Auditori i en coproducció amb el Festival BarnaSants.

El concert inclourà un repertori de cançons arranjades i adaptades al català pels mateixos integrants del grup Tren Seeger. Comptaran amb la participació d’artistes convidats com Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Pep Gimeno “Botifarra”, Joana Gomila i el grup Coses. Els artistes provenen dels dos àmbits musicals relacionats amb l’obra difosa per Seeger: la cançó d’autor i el folk.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article