Notícia

Publiquen el primer llibre sobre la professió de disseny i construcció d’imatgeria festiva

L’obra es presentarà a Vilafranca del Penedès, Granollers i Barcelona

Bestiari i ImatgeriaPublicacions

Pagès Editors acaba de publicar el primer llibre sobre la professió de disseny i construcció d’imatgeria festiva (dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers), Escultors de la festa, una obra de Manel Güell i amb els tallers Sarandaca, Ventura&Hosta i Dolors Sans com a protagonistes. L’obra es presentarà el 20 de febrer a Vilafranca del Penedès, el 25 a Granollers i el 7 de març a Barcelona.

El llibre és un document excepcional que presenta les biografies, l’evolució dels tallers i les seves opinions sobre la festa popular mitjançant entrevistes en profunditat. L’obra també és un recopilatori detallat de les tècniques i els materials de construcció que els protagonistes fan servir en el seu dia a dia.

Una reflexió sobre la festa

El llibre es completa amb un inventari dels aproximats mil elements construïts pels tres tallers des dels seus inicis fins l’any 2018. També proposa una reflexió sobre la festa  des d’una perspectiva etnogràfica, folklòrica i sociològica, amb articles de Bienve Moya, Amadeu Carbó, Xavier Cordomí, Paco Cruz i una entrevista amb Jo Farb Hernández.

L’obra recull 270 imatges, la majoria inèdites, de la imatgeria festiva dels tres escultors de la festa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article