Notícia

La XVII Biennal del Pessebre Català finalitza amb un debat sobre nous llenguatges

Més de 30.000 persones ha visitat l'exposició de Vilanova i la Geltrú

Pessebristes
La Biennal del Pessebre Català es clourà amb la celebració d'una taula rodona
La Biennal del Pessebre Català es clourà amb la celebració d'una taula rodona

Diumenge 3 de febrer, a les 18 hores, el Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú acull el debat col·loqui “Perspectives de futur del pessebrisme: nous llenguatges, nous missatges”, que servirà com a cloenda de la XVII Biennal del Pessebre Català. El debat està organitzat per l’Associació Pessebrista  de Vilanova i la Geltrú i la Federació Catalana de Pessebristes.

La taula comptarà amb la presència del president de la Federació Catalana de Pessebristes i membres d’Amics del Pessebre del Baix Empordà, Albert Català; el secretari de la federació i membre de l’Associació Pessebrista de Vilafranca del Penedès, Ramon Albornà, i d’Enric Benavent, del col·lectiu el Bou i la Mula i membre de l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú i del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès.

El president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, ha assenyalat que la biennal ha estat “un èxit brutal i total”, comptant que hi han passat [per Vilanova] unes 30.000 persones. La biennal es fa cada dos anys “per mostrar com està realment el pessebrisme associatiu en el moment que es fa i és una cosa irrepetible, és art efímer”. Qui vulgui visitar-la encara té temps fins diumenge dia 3 a les 20 hores, després la majoria de muntatges es destruiran perquè no es poden conservar. S’ha fet un catàleg que documenta tots els muntatges exposats.

Pel que fa a Catalunya, Català calcula que un milió i mig de persones han passat per les exposicions organitzades per les 67 associacions federades. Se n’han fet més de 120 perquè hi ha associacions que n’organitzen més d’una. L’elevada afluència de públic “confirma l’interès popular per conservar la tradició de fer el pessebre, com passa en altres tradicions com la cavalcada de reis, la gent s’hi bolca”, ha afirmat Català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article