Notícia

El Cor Jove Nacional de Catalunya busca les millors veus emergents

Fins al 2 de febrer es faran audicions per constituir la setena edició d'aquest cor integrat per les millors veus del territori

Cant coral
Comencen les audicions per al 7è Cor Jove Nacional de Catalunya
Comencen les audicions per al 7è Cor Jove Nacional de Catalunya

Demà dimarts 29 comencen a Girona les audicions al candidats per formar part de la 7a edició del Cor Jove Nacional de Catalunya. Per primer cop, es faran audicions a totes les províncies catalanes per tal de poder escoltar el màxim nombre de veus i donar més facilitats als candidats. Els cantaires seleccionats entraran a formar part d’aquest projecte que impulsa el Moviment Coral Català.

Nervis, esperes, corredisses, talent i, sobretot, molta il·lusió es veuran i viuran aquesta setmana a les audicions per entrar al Cor Jove Nacional de Catalunya (CNJC). S’hi poden presentar joves entre 18 i 28 anys, que hauran d’interpretar una obra de lliure elecció, només amb acompanyament de piano, una prova de lectura a vista, i cantar una obra coral obligada, L’aire daurat: Festí nocturn, de Ricard Lamote de Grignon.

Per primera vegada, arran de l’interès que desperta cada any el projecte, hi haurà audicions a cadascuna de les quatre províncies catalanes: el 29 de gener al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona (9-15h), el 31 de gener al Conservatori de Tarragona (matí),  l’1 de febrer al Conservatori i Escola de Municipal de Música de Lleida (de 16 a 20h) i el 2 de febrer a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) a Barcelona (matí i tarda).

Dues dones al capdavant del CJNC

Els cantaires seleccionats, fins un màxim de 32, entraran a formar part del nou Cor Jove Nacional de Catalunya, que per primer cop estarà dirigit per dones. Es tracta de la catalana Mireia Barrera, actual directora del Cor Madrigal i ex directora titular del Coro Nacional de España, i la francesa Catherine Simonpietri, fundadora i directora de l’ensemble Sequenza 9.3.

El CJNC es va crear l’any 2013 amb l’objectiu d’oferir l’oportunitat als millors talents del país de posar-se sota la direcció de reputats directors nacionals i internacional. Inspirat en els cors joves nacionals que funcionen a la majoria dels països europeus, vol servir com ambaixador de l’excel·lència coral catalana més enllà de les nostres fronteres. Els components es renoven cada any perquè puguin incorporar-s'hi els nous talents emergents, i també la direcció, per tal de descobrir diverses maneres de treballar. 

El cor celebrarà el seu encontre a la Catalunya central del 15 al 26 de juliol de 2019, període durant el qual els joves cantants seleccionats treballaran amb les directores Barrera i Simonpietri l’exigent repertori seleccionat. S’acomiadarà amb diversos concerts arreu del territori, i el març de 2020 es reunirà de nou per oferir un concert extraordinari a Barcelona.

El Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) és una iniciativa del Moviment Coral Català (Confederació Coral Catalana) i Corals Joves de Catalunya que compta amb la complicitat de l’Associació Catalana de Professors de Cant i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article