Notícia

La Casa dels Entremesos de Barcelona convida a un col·loqui sobre Aureli Capmany i els Tres Tombs

L’acte serà el proper 24 de gener i comptarà amb la presència d'Anna Capmany, neta del reconegut folklorista i educador

Tres tombs
Festivitat dels Tres Tombs a Barcelona
Festivitat dels Tres Tombs a Barcelona

En el marc d’una doble celebració (les festivitats de Sant Antoni i l’Any Capmany), la Casa dels Entremesos acull el col·loqui “Aureli Capmany, les Festes de Barcelona i els Tres Tombs” (20h). Capmany, nascut el 2018 al barri del Born de Barcelona, va ser un reconegut folklorista, educador i escriptor, i figura cabdal en l’estudi de la cultura popular d’arreu de Catalunya i dels costums barcelonins. La tertúlia servirà per descobrir la seva relació, tant familiar com professional, amb una de les festes més arrelades i multitudinàries de la ciutat, les de Sant Antoni.

Hi participaran Anna Capmany, neta del d'Aureli Capmany; Montserrat Garrich, Comissària de l'Any Aureli Capmany, i Amadeu Carbó, folklorista. També hi intervindrà Andreu Bernadàs, president de la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, i estarà coordinat per Xavier Cordomí, president de l'Associació de Festes de la Plaça Nova. 

La tertúlia inaugura el cicle “les Xerrades dels dijous”, un espai d’intercanvi de coneixements de La Casa dels Entremesos. Al mateix espai, es pot visitar la mostra “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires”. Es tracta d’una exposició que repassa la intensa relació del folklorista barceloní amb la dansa: des de la creació i la direcció de diversos esbarts dansaires fins a la tasca que va fer en el camp del mestratge dels infants passant per totes les publicacions que va realitzar.

La mostra forma part de les activitats per commemorar el 150è aniversari del naixement d’Aureli Capmany. Per això a la ciutat hi ha dues exposicions més que versen sobre altres facetes la seva vida:

  • “Aureli Capmany i l’educació dels infants” se centra en la tasca educativa que Aureli Capmany va fer, tan participant com a docent en diverses institucions educatives com en el desenvolupament de noves eines per als mestres centrades en l’ús de la cultura popular. Vestíbul de l’Arxiu Històric de la Ciutat, a la Casa de l’Ardiaca, fins al 30 de març.
  • “Patufet on ets?” reivindica el llegat que va deixar el folklorista autodidacta, escriptor i promotor Aureli Capmany en la cultura catalana a partir del personatge d’en Patufet, protagonista de la revista infantil dirigida per Capmany. Sala 4 del Palau Robert. Fins al 20 de gener

L’acte esta organitzat  per l'Associació de festes de la Plaça Nova i la Federació dels Tres Tombs de Sant Antoni de Barcelona, amb la col·laboració de l'Esbart Català de Dansaires i La Casa dels Entremesos.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article