Notícia

El caricaturista Vizcarra s’inspira en Els Pastorets de l’Espluga per il·lustrar un nou conte de David Ortín

L’editorial La Musca ha publicat ‘Els Pastorets i la samarra d’en Getsè’ dins de la col·lecció infantil Merlet

Pastorets
David Ortín i Joan Vizcarra són els autors d'el llibre
David Ortín i Joan Vizcarra són els autors d'el llibre

L’editorial La Musca acaba de publicar el conte Els Pastorets i la samarra d’en Getsè, una novetat particular que apareix dins de la col·lecció infantil Merlet. Es tracta d’una obra de David Ortín, amb les il·lustracions del reconegut caricaturista Joan Vizcarra. El conte ha pres com a punts de referència les representacions de Els Pastorets de l’Espluga de Francolí. En el projecte s’hi han implicat tant Els Pastorets de l’Espluga com la companyia Tratea Teatre i la Factoria Bram. A més, ha disposat del suport del Departament de Cultura i l’Ajuntament de l’Espluga.

Els Pastorets de l’Espluga tenen els seus orígens el 1940 al Teatre Cultural i des del 1976 es representen al Teatre del Casal. Cada dos anys, el Teatre del Casal acull les representacions de l’obra de Josep M. Folch i Torres a càrrec del grup Tratea Teatre del Casal amb un equip d’un centenar de persones.

La seva producció ha estat la que ha pres com a model Vizcarra per il·lustrar el conte d’Ortín. Vizcarra és conegut per la seva obra, que s’ha pogut veure en publicacions com ‘El Jueves’, ‘El Periódico de Catalunya’, ‘Ara’, ‘Interviu’ o ‘L’esportiu’, entre molts d’altres.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article