Notícia

Els pessebres catalans es podran visitar de matinada en la primera edició de la Nit del Pessebre

Les 67 associacions de la Federació Catalana de Pessebristes obriran fins a la una de la matinada el proper 29 de desembre i acolliran activitats especials

Pessebristes
La Nit del Pessebre permetrà veure les exposicions pessebristes fins  a la una de la matinada.
La Nit del Pessebre permetrà veure les exposicions pessebristes fins a la una de la matinada.

Seguint l’exitós model de la Nit dels Museus, que convida els espectadors a visitar exposicions en horaris poc habituals, aquesta any la Federació Catalana de Pessebristes celebra la Nit del Pessebre el proper 29 de desembre. La iniciativa, que va acordar una assemblea de l’entitat, permetrà visitar per primera vegada els pessebres de les 67 associacions de Catalunya fins a la una de la matinada.

El president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, explica que la novetat no és només l’horari d’obertura, sinó que també les associacions han organitzats activitats paral·leles per amenitzar la nit. Entre les activitats, que es poden consultar en un apartat especial de l’aplicació mòbil de la Federació, hi ha actuacions musicals o rutes nocturnes per visitar els pessebres.

Català explica que la iniciativa ha resultat atractiva per altres federacions i que el mateix model de la Nit del Pessebre l’aplicaran entitats d’Espanya i Itàlia. “S’ha fet internacional aquesta nit”, celebra el president de la Federació.

 

El pessebre, un espai de reflexió

La idea de dedicar una nit als pessebres es basa en oferir l’oportunitat de convertir-los en un espai que convidi a la reflexió durant les festes de Nadal. “Per ella mateixa la Nit del Pessebre ja és especial, contemplar els muntatges de matinada ens pot fer portar a una altra dimensió, convertim així el Nadal en un espai de reflexió a través de tots els seus aspectes”, comenta Català.

El president de la Federació Catalana de Pessebristes es mostra convençut que aquesta nova iniciativa permetrà que molta més gent pugui aproximar-se a l’art del pessebre. L’horari ampliat fins a la matinada i les activitats paral·leles que s’han programat seran el pol d’atracció cap a una de les tradicions nadalenques més preuades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article