Notícia

El Pessebre Vivent de la Torre del Suro al Guinardó de Barcelona arriba a la 25a edició

Es tracta d’un pessebre únic on tots els seus actors són persones amb discapacitat intel·lectual

Pessebristes
Gràcies a l'organització del pessebre Vivent de la Torre del Suro, el Taller Escola Sant Camil va ser reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona
Gràcies a l'organització del pessebre Vivent de la Torre del Suro, el Taller Escola Sant Camil va ser reconegut amb el Premi Ciutat de Barcelona

El Pessebre Vivent de la Torre del Suro celebra aquest dimecres, 19 de desembre, a les 18 hores, la seva única representació. Es tracta d’un pessebre únic on tots els seus actors són persones amb discapacitat intel·lectual. Aquest any el pessebre arriba a la seva vint-i-cinquena edició.

El Pessebre és una iniciativa del centre ocupacional Taller Escola Sant Camil, que des de fa més de 50 anys dóna servei a persones amb discapacitat intel·lectual al barri del Guinardó de Barcelona. En total hi participen més d’un centenar d'actors i actrius entre usuaris del centre ocupacional, professionals i col·laboradors d’altres entitats.

La tasca dels organitzadors del pessebre ha estat reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria Cultura Popular i Tradicional. El Pessebre es fa a partir de l’escenificació de quadres estàtics que l’espectador va trobant en el recorregut. Els quadres són de diferent temàtica, oficis que es perden o desapareguts, bíblics o costumistes.

 

Atractiu arquitectònic

L’atractiu arquitectònic del Pessebre és també La Torre del Suro, un indret que permet crear atmosferes i ambients difícils d’aconseguir en zones urbanes. Aquest edifici de 1910 és un exponent de l’arquitectura modernista. La visita al Pessebre ofereix l’ oportunitat per contemplar-lo, ja l’accés a la finca és restringit la resta de l’any.

L’accés al pessebre és pel carrer Sales i Ferré 60, de Barcelona, i l’entrada és lliure.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article