Notícia

Montblanc lliurarà els Premis Capital de la Sardana 2018

Serà el 15 de desembre, en un acte en el qual també es presentarà la Guia Sardanista 2019

Sardanes
Sardanistes montblanquins en plena ballada
Sardanistes montblanquins en plena ballada

Els Premis Capital de la Sardana suposen un reconeixement per a persones, entitats i institucions que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional. La Comissió Capital de la Sardana és l'encarregada d'atorgar-los segons unes categories establertes després de recopilar, proposar i analitzar les diverses propostes presentades. Enguany ja se'n va lliurar un: la Medalla al Mèrit Sardanista, al conseller de Cultura Lluís Puig, a Brussel·les, el passat 1 d'octubre.
 

Durant els lliurament dels guardons, dissabte 15 de desembre (18:30h) al Casal Montblanquí, de Montblanc, també es presentarà la Guia Sardanista 2019. L'acte, amenitzat amb l'actuació de la Cobla Tres Vents, comptarà amb l'assistència de diverses autoritats de l'Ajuntament i del grup sardanista local; el coordinador del projecte Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre d'altres representants municipals i del món de la sardana.

La Guia Sardanista és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes. S'hi presenten en ordre cronològic els aplecs i concursos que se celebren al territori, la població on es desenvolupa, l'hora, l'indret i les cobles que hi actuen. La Confederació Sardanista de Catalunya és l'encarregada de coordinar i editar-la cada any, reunint en ella les activitats de les diverses territorials d'Aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article