Notícia

Els pessebres vivents es modernitzen

Entre el 7 de desembre i el 13 de gener de 2019 se n’ organitzaran a 42 poblacions de Catalunya.

Pessebristes
Imatge del Pessebre Vivent de Llers
Imatge del Pessebre Vivent de Llers

Els pessebres vivents són una de les expressions més genuïnes de cada temporada nadalenca. Des de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) s’espera repetir l’èxit de la temporada passada, quan 80.000 persones van assistir a alguna de les representacions celebrades. 

Jordi Panyella apunta que l’ACPVC es convertirà pròximament en una federació amb l’objectiu d’aconseguir “nous recursos que garanteixin la viabilitat de l’entitat”. Per al president de la Coordinadora, aquests recursos són bàsics per a transmetre “de manera activa i moderna” l’afició per als pessebres vivents. En aquesta línia, la futura federació ha impulsat l’aplicació mòbil Pessebres Vivents, a través de la qual es pot consultar informació tecnològica del pessebre vivent que s’està visitant, les principals característiques i l’entorn paisatgístic –molt sovint emblemàtic—en què es troba.

Durant la temporada 2017-2018, 4.000 persones van adquirir una entrada telemàticament a la web www.pessebresvivents.cat. Per aprofundir en la modernització tecnològica, l’ACPVC ha impulsat una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma. Els recursos recaptats es volen destinar a impulsar la difusió d’activitats a les xarxes socials, a la millora dels materials comunicatius, a la creació de productes audiovisuals, i a engegar una campanya per incrementar el nombre de pessebres associats.

 

Aniversaris destacats

Tres grups de pessebres vivents compleixen un aniversari destacat. Són el Pessebre Vivent de Castell d’Aro (60), el Pessebre Vivent de Linyola (20), i el Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes (30), que per primera vegada se celebrarà a la Masia de Ca l’Escolà.

Podeu consultar tot el calendari de pessebres vivents en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article