Notícia

El Consell de la República s’obre a la participació de les entitats

La nova institució es presenta el 8 de desembre al teatre KVS de Brussel·les

Associacionisme
El Consell de la República s’obre a la participació de les entitats
El Consell de la República s’obre a la participació de les entitats

El Consell de la República, institució que reivindica la legitimitat del mandat de l’1 d’octubre i treballar per fer-lo efectiu, s’obre a la participació de les entitats, fundacions, federacions i confederacions. De fet, les entitats seran un actiu imprescindible en la configuració i acció del Consell i els seus òrgans de representació, segons informen el seus promotors.

La seva inscripció al registre els converteix en agents actius per promoure la inscripció dels seus socis al registre ciutadà del Consell. Per això s’hi poden implicar organitzat inscripcions populars al municipis i dissenyant campanyes de difusió i promoció. Per adherir-s’hi, tal i com s’explica a la web del Consell, les entitats han de seguir tres passos: alta, adhesió i identificació.

El Consell es proposta treballar en àmbits com la internacionalització, el procés constituent, la generació de noves fórmules de mobilització democràtica, la recerca i el desenvolupament d’eines socials i polítiques innovadores o la difusió de la cultura i la realitat social catalanes. L’acte de presentació d’aquest òrgan tindrà lloc el 8 de desembre, a les 11 hores, al teatre KVS de Brussel·les.

 

El procés fundacional

La fase fundacional del Consell es va iniciar amb la seva constitució al Palau de la Generalitat el 30 d'octubre de 2018, que ha de concloure amb l'establiment del nou Consell sorgit de les eleccions a l'Assemblea de Representants —un espai de representació política i social compromès a avançar cap a la República catalana—. A les eleccions hi podran prendre part totes les persones inscrites al registre ciutadà amb dret de vot.

L'estructura institucional definitiva del Consell, el reglament electoral i el seu calendari  s’explicaran en l’acte de presentació del dia 8.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article