Notícia

"Si voleu ballar corrandes", nou CD de Corrandes són Corrandes

Música tradicional
Els integrants del grup Corrandes són Corrandes
Els integrants del grup Corrandes són Corrandes

“Hi ha barbaritats, potser veritats, que només es poden dir cantant”. Així es presenta Corrandes són Corrandes, una companyia professional nascuda al Vallès dedicada a la cançó de text improvisat i la música tradicional, especialitzats en espectacles de vers improvisat, però oberts a explorar nous camins. I així ha estat. Amb cinc anys d’experiència també en espectacles de ball i folk en què els cantadors canten amb diferents tonades tradicionals de la Catalunya Vella per provocar emocions amb la paraula, el so i el gest, aquest grup llança un nou disc, Si voleu ballar corrandes.

Després de Lligadetes amb un fil (Temps Record, 2017), un treball basat en la cançó de text improvisat, ara presenten una mostra del treball discogràfic, de recerca, d’arranjament i creatiu de la seva proposta ballable. Si voleu ballar corrandes es basa en materials de la Catalunya Vella, amb un protagonisme de la veu important i d’alguns versos creats. Christian Simelio i Anaís Falcó són els cantadors que ideen, coordinen i gestionen el projecte, envoltats de professionals de cada àmbit. El seu ventall de propostes és ampli i s’adapta a molts teatres, sales, festes populars, places de ball i fires.

El nou disc conté propostes molt variades i totes elles pensades per poder ser ballades. Des de balls de parella i danses col·lectives catalanes fins a estàndards internacionals:

 

1 - Muntanyetes

2 - Polca d'en Pere Blanc i polca d'en Jan de la Vila [polca]

3 - Havanera de Premià [tradicional americana]

4 - Xotis d'en Pere Blanc i Xotis Pepa [xotis]

5 - La criada [masurca coixa]

6 - Saltadors de camins [valset]

7 - Ball de l'indiot

8 - Ole morena [pasdoble]

9 - Lo fill del rei [vals]

10 - Xotis de la ratera [xotis]

11 - El ball del roser i Corrandes de Beget [ball pla i corranda]

12 - Jan del riu i Marieta cistellera [sardana]

13 - Vals-pericon d'en Roviretes [vals-pericon]

14 - Rondes del vi [contradansa]

15 - El país de Xauxa [marxa]

16 - Balls plans i corrandes [ball pla i corranda]

 

El CD té una durada de 90 minuts i compta amb Anaís Falcó a veu, improvisació i violí; Christian Simelio en el rol de veu, improvisació i guitarró; Irene Augé a l’acordió diatònic i també posant veu, i Marc Torrent, encarregat de la guitarra, guitarró, viola de roda i veu.

 

 

Podeu fer un tast del disc en aquest enllaç:

http://www.corrandes.cat/

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article