Notícia

Les exposicions pessebristes, protagonistes del Nadal a La Casa dels Entremesos

Per primera vegada, una exposició també mostarà el vestuari de l'Esperit de Nadal i el seu seguici

Pessebristes
Els Gegants de la Caritat fumant una cigarreta i consultant el mòbil
Els Gegants de la Caritat fumant una cigarreta i consultant el mòbil

Per Nadal, la Casa dels Entremesos és sinònim de pessebrisme. Enguany aquesta aposta quedarà reforçada gràcies a l’organització de tres exposicions d’allò més diferents, que seran inaugurades dijous 29 de novembre (20:00h) a la seu de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella  i La Casa dels Entremesos (Carrer de les Beates, 2). La presentació comptarà amb les intervencions del president de l’entitat Eloi Palmeiro, el director del centre Xavier Cordomí, i el president de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella (APCV) Abel Plana. Aprofitant l’avinentesa també s’esbossarà el programa general de la temporada nadalenca a La Casa dels Entremesos, que per primera vegada comptarà amb una exposició del vestuari de l’Esperit de Nadal i el seu seguici.

Una de les exposicions pessebristes més singulars que es poden veure a Catalunya és el Pessebre popular i humorístic de La Casa. Plana n’explica ens seus orígens: “Quan fa vuit anys vam començar a organitzar-lo, algunes persones van ser molt crítiques. Ara ja gaudeix de plena acceptació”. Els visitants podran veure gairebé tots els elements d’imatgeria de La Casa dels Entremesos en un  pessebre de tall transgressor. Entre altres, s’hi podrà veure la víbria barcelonina esbarallant-se amb un tió, o bé els Gegants de la Caritat mirant el mòbil i fumant-se una cigarreta.

Gràcies a la col·laboració entre la Federació Catalana de Pessebristes i l’APCV, es podran veure a La Casa dels Entremesos dues altres exposicions. Com ja és tradicional, l’Escola-Taller de Pessebres de Barcelona presentarà els diorames que han creat els alumnes durant aquest curs: l’anunciació de la bonanova, el naixement de Jesús, el viatge dels Reis Mags, l’actuació del Rei Herodes i moltes altres escenes bíbliques. En un registre molt diferent, la federació pessebrista tornarà a celebrar una nova edició del Working progress pessebre. La iniciativa, que ha tingut molt èxit els darrers anys, permet seguir la construcció d’un diorama en dotze passos.

Com a novetat d’aquesta temporada nadalenca, enguany La Casa dels Entremesos oferirà una exposició del vestuari de l’Esperit de Nadal i el seguici que l’acompanya. Impulsat per l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella, aquest capgròs va acompanyat per una dotzena de dansaires d’esbarts barcelonins, vestits a semblança de cadascun dels mesos de l’any. L’exposició permetrà veure per primera vegada el vestuari –dissenyat per Montse Ginesta—fora del context de la cercavila.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article