Notícia

Descobrir el Pedraforca visitant el pessebre del Museu Frederic Marès

El pessebre, elaborat per l'Associó de Pessebristes de Barcelona, es podrà veure fins al 2 de novembre

Pessebristes
Descobrir el Pedraforca visitant el pessebre del Museu Frederic Marès
Descobrir el Pedraforca visitant el pessebre del Museu Frederic Marès

El Museu Frederic Marès torna a exhibir el pessebre tradicional realitzat pels membres de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, una entitat fundada l’any 1863. Enguany, entre el 23 de novembre i el 2 de febrer els visitants estan convidats a endinsar-se pels boscos del Pedraforca i descobrir-ne els racons més màgics. Tal i com explica l’organització, el pessebre seguirà l’estil tradicional que sempre ha caracteritzat les seves obres, amb materials naturals com suro, molsa i més elements vegetals. Les figures són de fusta, i han estat realitzades a mà en un taller italià.

Per arribar al pessebre, abans cal fer un recorregut pel pati del museu, ambientat com un bosc de la zona i creat per l’equip de paisatgistes format per Ignasi Bisbe, Mireia Cardús i Mònica Luco. D’aquesta manera, l’espai gòtic del museu s’integra amb el pessebre per convertir-ho en una experiència immersiva.

El pessebre, que el 2017 es va incorporar al programa oficial de Nadal de Barcelona, compta amb les tres escenes imprescindibles: el naixement amb el nen Jesús, Sant Josep, la Mare de Déu i el bou i la mula; l’anunciació dels pastors; i la cavalcada dels Reis. La visita al pessebre es completa, en un ambient purament nadalenc, amb les cantades de nadales i els concerts de cant coral que hi faran diverses entitats de la ciutat els caps de setmana. I el dissabte 29 de desembre es farà a tot Catalunya la Nit dels Pessebres, que al Marès se celebrarà amb un horari especial de visites i un parell de col·loquis sobre aquesta tradició tan arrelada.

A banda de visitar el pessebre, hi ha diverses activitats complementàries programades. El dia 23, coincidint amb la inauguració, es farà un concert inaugural a càrrec de la Coral Sant Jordi. Dijous 13 de desembre se celebrarà el col·loqui El pessebre i el Nadal català, amb Josep Fornés, director del Museu Etnològic i de Cultures del Món, i Josep Maria Porta, president de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Dissabte 29 de novembre serà el torn del col·loqui El pessebre i els pessebristes’, a càrrec  de Josep Fornés, director del Museu Etnològic i de Cultures del Món i Albert Català i Pou, president de la Federació Catalana de Pessebristes. I des del 30 de novembre fins al 5 de gener, cada divendres i dissabte es podrà gaudir de l’actuació de diverses corals infantils.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article