Notícia

Hexacorde i Vanesa Muela revolucionaran el CAT amb 'El folk mola!'

Els lectors de Tornaveu gaudiran d'un descompte del 40% a l'espectacle

Música tradicional
Fotografia promocional d'Hexacorde i Vanesa Muela
Fotografia promocional d'Hexacorde i Vanesa Muela

Hi ha tantes branques del folklore que d'una banda pot resultar descoratjador, però de l'altra en el descobriment de tradicions i folklores que un desconeix hi ha un estímul que és una promesa de gaudi i la satisfacció d'eixamplar la finestra des de la qual mirem el món, que no deixa de ser això la cultura. I a aquesta funció es dedica el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) tant quan és temporada del festival Tradicionàrius o en la seva programació habitual. I és dins d'aquesta programació estable que divendres 23 de novembre, a les 22h hi haurà una excel·lent oportunitat per descobrir les sonoritats del folklore de Castella i Lleó a través de la unió artística del grup de folk Hexacorde i la cantant, investigadora folklòrica i percussionista, Vanesa Muela, que presenten el seu espectacle El folk mola!

Hexacorde és un grup format per diferents músics que provenen tant del folklore com d'altres branques com el jazz o el rock. Al llarg de la seva trajectòria de més de 15 anys han ofert una unió on la tradició de les sonoritats de la dolçaina castellana, o altres instruments tradicionals com la mandolina, dialoga amb el clarinet o el baix elèctric. Al CAT presenten l'espectacle El folk mola!, on interpretaran músiques i gèneres ballables des del punt de vista dels diferents gèneres musicals, però amb un resultat que conserva els elements musicals que caracteritzen la música ètnica castellana amb estils que Hexacorde i Vanesa Muela revitalitzen com ara les entradillas, brincaos, jotes, ajechaos... Si bé Hexacorde també han composat cançons originals.

La incorporació de Vanesa Muela és clau en l'evolució del disc i aporta no només una veu sòlida i un talent reconegut arreu del món com a percussionista d'instruments tradicionals com la pandereta, el pandero quadrat... fins arribar a instruments de cuina, sinó també incorpora al grup la seva tasca com a investigadora folklòrica, rescatant de l'oblit tonades i cançons.

El tàndem dels músics Hexacorde i Vanesa Muela han assolit un coneixement creixent, assolint una bona notorietat amb el seu últim disc Bisiestos, que va assolir la primera posició de vendes en la World Chard de la plataforma digital de venda iTunes. A l'espectacle El folk mola! divendres 23 de novembre a les 22h al CAT oferiran un còctel amb sabor a orquestra de principi de segle, a jazz i a música de poble, amb cançons ben amanides amb humor i molta acció a l'escenari.

Els lectors de Tornaveu podran gaudir de descompte del concert amb el codi 231118 en la compra d'entrades a través de la pàgina web, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article