Notícia

Una mirada fotogràfica al món geganter

El concurs arriba a la seva majoria d'edat

Gegants
Una mirada fotogràfica al món geganter
Una mirada fotogràfica al món geganter

Rere una càmera fotogràfica s'hi amaguen detalls i matisos, colors, llums i ombres, que ofereixen un retrat sovint alternatiu a aquell que els nostres ulls capten en un primer contacte visual amb un element. És per això que les versions i les percepcions de qualsevol fet o objecte acaben essent tant subjectives com riques.

Per mostrar tots els matisos del món dels gegants, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya organitza anualment el Concurs Nacional de Fotografia "El Fet Geganter", en què es premien les imatges més destacades de l'any en els àmbits relacionats amb els gegants, els capgrossos, els músics i la imatgeria festiva en general. I enguany la celebració és doble, perquè el certamen fotogràfic arriba a la majoria d'edat. La 18a edició d'aquest concurs, obert tant a professionals com a aficionats amants de la cultura popular, compta amb un jurat d'experts, encarregats de triar les obres premiades, que s'atorgaran en una cerimònia de lliurament a la seu de l'ACGC, a la Nau, Cultura i Tradicions de Sant Feliu de Llobregat.


El tema de la fotografia, que es pot presentar fins al proper 23 de novembre per correu electrònic (fetgeganter@gegants.cat), és el món geganter i tot el seu entorn: gegants, gegantons, nans i capgrossos, grallers, geganters i geganteres. Però hi ha una novetat respecte a l'edició anterior, i és que aquest any s'inclou el cinquè premi dedicat al trentè aniversari dels gegants de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya: en Treball i na Cultura, amb un premi de 100 euros la fotografia guanyadora. I també hi ha una recompensa més gran en els premis: 300 euros el primer premi, 200 euros el segon premi, 100 euros el tercer premi i el premi jove de 12 als 20 anys serà dotat amb 80 euros.

Per consultar les bases del 18è Concurs Nacional de Fotografia El Fet Geganter, podeu fer clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article