Notícia

La Nit de la Sardana potenciarà els dansaires alevins i infantils

Dissabte, 17 de novembre, a partir de les 18h, Vallfogona de Balaguer acollirà la 24a Nit de la Sardana

Sardanes
Trofeus de la Nit de la sardana
Trofeus de la Nit de la sardana

Enguany s'hi vol donar un major protagonisme als sardanistes alevins i infantils. Així, a les 18:00 h., hi haurà el 'Sardajove', que vol "donar un espai als dansaires més joves dins aquesta festa i ajudar a fet que els sardanistes de les diferents poblacions es coneguin en un context diferent del de la competició".

Després, a les 19:00 h., hi haurà els actes oficials de de la Nit de la Sardana. serà a l'Església de Sant Miquel, amb un concert de la Coral Vallfogonina. A continuació es desenvoluparà el lliurament de premis i trofeus del 44è Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. Aquest és el Campionat de sardana esportiva del territori ponentí, i l'organitza l'Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes (ACSTELL).

Tot seguit els assistents aniran al Pavelló Municipal, on es lliuraran els premis Sardalleida i Rotllana. El Premi Sardalleida "busca reconèixer la tasca de difusió de la sardana d'alguna persona o entitat del territori lleidatà", mentre que el Premi Rotllana "es lliura a una figura mediàtica de l'àmbit nacional català que també hagi treballat en favor de la sardana". Després hi haurà el sopar, amb animació, com ara un concurs de fotos a Instagram. La festa es clourà amb una ballada de sardanes amb la Jovenívola d'Agramunt, i discomòbil perquè sigui més atractiva per al jovent sardanista lleidatà.

La Nit de la Sardana és una cita obligada del sardanisme de Ponent i l'organitza la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, l'’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes i, enguany, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article