Notícia

Manresa es prepara pel Festivitas Bestiarum més participatiu

Mònica Usart serà nomenada com a Ambaixadora del Bestiari Festiu 2019

Bestiari i Imatgeria
Manresa es prepara pel Festivitas Bestiarum més participatiu
Manresa es prepara pel Festivitas Bestiarum més participatiu

A dues setmanes per la celebració del V Festivitas Bestiarum, que tindrà lloc a Manresa el 24 i 25 de novembre, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (ABFPC) ja ha començat a desgranar-ne els detalls. La novetat més destacada del programa, que per primera vegada se celebrarà durant tot un cap de setmana, serà la gran presència d’imatgeria festiva a la capital del Bages.

Una catorzena d’entitats convertiran el V Festivitas Bestiarum en l’edició més multitudinària de les celebrades fins ara. Coincidint amb el Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre), vuit figures participaran en una cercavila nocturna, que transcorrerà des de la plaça Major (20:00h) a la Plaça Europa. Per a l’ocasió, s’han escollit diferents tipologies de bèsties de foc: els dracs de Botafocs i el Masellot, les víbries de Castellar del Vallès i Manresa, el griu de Tarragona, la Mulassa de Manresa, l’Espanta-rucs de Sant Jaume de Domenys i el Pollo del Prat de Llobregat.

Diumenge 25, l’ABFPC ha organitzat una cercavila de figures de bestiari tranquil. En aquest cas, el recorregut transcorrerà des de la Plaça Europa (11:00h) a la Plaça Sant Domènech. El públic assistent podrà presenciar figures d’arreu de les terres de parla catalana: l’Haca de Castelló de la Plana, la Mulassa barcelonina, l’Àliga de Tàrrega, la Cua de Drac de Cornellà de Llobregat, i la víbria i la mulassa  manresanes.

Serà el preludi de plat fort del programa, la celebració de la gala del Festivitas Bestiarum al Teatre Conservatori (12:30h). Durant la cerimònia es coneixeran els noms dels guardonats dels Premis BEST 2018 en les categories “Personatge públic”, “Associacionisme i participació”, “Iniciativa de comunicació”, “Estímul europeu” i “Millors iniciatives d’entitats federades”. Totes les entitats que desitgin optar a aquesta darrera categoria poden presentar la seva candidatura telemàticament fins a l’11 de novembre. En la mateixa gala, la meteoròloga Mònica Usart serà nomenada com a Ambaixadora del Bestiari Festiu 2019.

 

El Dia Europeu del Bestiari Festiu ja té imatge gràfica

La constitució del 24 com a novembre com a Dia Europeu del Bestiari Festiu va ser impulsada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Fédération des Totems Occitans et Catalans. Per tal de visualitzar millor aquesta data, les dues federacions han tornat a sumar esforços per a crear una imatge gràfica per aquesta commemoració. Des de l’ABFPC s’anima a totes les entitats del bestiari festiu que contribueixin a promoure aquesta imatge a través dels seus mitjans i xarxes socials.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article