Notícia

Montblanc acollirà la 1a Gala de l’Any d’Adifolk

Serà el 25 de novembre (18:00h) a l'antiga església de Sant Francec

Associacionisme
La 1a Gala de l'Any d'Adifolk se celebrarà a l'antiga església de Sant Francesc de Montblanc el 25 de novembre
La 1a Gala de l'Any d'Adifolk se celebrarà a l'antiga església de Sant Francesc de Montblanc el 25 de novembre

Són moltes les entitats que col·laboren cada any en les activitats organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk). Per a prestigiar i reconèixer tota aquesta feina, el diumenge 25 de novembre (18:00h) se celebrarà a Montblanc la 1a Gala de l’Any d’Adifolk. Durant la cerimònia, que tindrà lloc a l’antiga església de Sant Francesc, es farà públic els guardonats en les categories Premi al Grup de l’Any 2018 i Premi a la Federació de l’Any 2018. Des d’Adifolk ja han anunciat que el Premi a la Personalitat de l’Any 2018 recaurà en Lluís Puig Gordi, conseller de Cultura a l’exili.

La gala comptarà amb una potent representació de la cultura popular montblanquina. Seran catorze, en total, les associacions de la capital de la Conca de Barberà que hi participaran: l'Aula de Sons, Dimonis de Montblanc, Coral Flor de Lís, Grup d’havaneres “Havana Vieja”, Banda de Música “Verge de la Serra”, Grallers de Montblanc, Amics dels Gegants de Montblanc, Grup Sardanista del Museu, Àliga, Drac, Aligot i Drac Petit, la Mulassa i la Mulasseta, els Torraires de Montblanc, els Balls de Bastons, i els Gegants i Nanos.

Durant la cerimònia es farà un repàs de les activitats organitzades per Adifolk l’any 2018, marcat per la participació en l’Smithsonian Folklife Festival de Washington, i en el qual també s’han celebrat les tradicionals Jornades Internacionals Folklòriques i la segona edició de la Diada d’Adifolk a Perpinyà. Aprofitant la presència d’un ampli gruix d’entitats de la cultura popular catalana, Adifolk anunciarà la ciutat europea que acollirà el 32è Aplec Internacional 2019.

Segons ha avançat Adifolk, la Gala de l’Any se celebrarà anualment en la ciutat que ostenti la Capitalitat de la Sardana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article