Notícia

22 de novembre, presentació del 'Canemàs Som Cultura Popular' a Barcelona

L'acte comptarà amb la participació de Maria Àngels Blasco, Carles Sala i Josep Viana

AssociacionismePublicacions
Assistents a una de les xerrades del Som Cultura Popular
Assistents a una de les xerrades del Som Cultura Popular

Transversalitat. Si calgués resumir les 54 ponències del monogràfic ‘Canemàs: Som Cultura Popular 2018’ en un únic concepte, probablement seria aquest. I és que les reflexions que es van compartir en les jornades Som Cultura Popular, celebrades a Barcelona, entre el 25 i 28 de gener, van abraçar amplis espectres. Territorial, comptant amb la presència de persones i entitats d’arreu de la geografia catalana; festiu, tractant problemàtiques de pràcticament tots els col·lectius de cultura popular; i també temàtiques, atès que foren molts els àmbits d’actuació que van ser debatuts i analitzats.

La presentació del llibre a Barcelona, el 22 de novembre (19:00h) al Palau Marc de Barcelona (La Rambla, 8), comptarà amb la presència de la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Maria Àngels Blasco, el director de Cultura de Proximitat de l’ICUB Carles Sala i el president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català Josep Viana.  A més, també hi han estat convidats el centenar llarg de persones que van participar en qualsevol de les conferències, taules rodones o presentacions.

La redacció de les cròniques ha anat a càrrec de l’equip comunicatiu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Per tal de facilitar una lectura més amena, i reflectir més veraçment els continguts que van ser tractats durant el Som Cultural Populars, s’han dividit els redactats en els tres grans blocs que van protagonitzar les jornades: canvis socials, educació i Patrimoni Cultural Immaterial. Cadascun d’aquests blocs incorpora un apartat de “Bones pràctiques”, destinat a reflectir les experiències pioneres de les entitats i institucions catalanes. D’altra banda, també s’hi recullen totes aquells llibres, compactes o estudis que hi van ser presentats. Com a epíleg del volum, els lectors podran llegir un decàleg de les conclusions que es van extreure de les jornades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article