Notícia

Contes per apropar la sardana als més petits

'En Pep, el nen que somiava sardanes' recull quatre rondalles escrites per Montserrat Segura

Sardanes
Portada del llibre 'En Pep, el nen que somiava sardanes'
Portada del llibre 'En Pep, el nen que somiava sardanes'

La commemoració del bicentenari de Pep Ventura ha estat farcida d’activitats, concerts, i també moltes publicacions. La darrera d’elles vol apropar el món sardanista, i més específicament la figura del compositor figuerenc, al públic infantil. Montserrat Segura és l’autora d’En Pep, el nen que somiava sardanes, editada per l’Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura. Les il·lustracions de les quatre rondalles que conformen l’obra han estat realitzades per Pau Bahí, Marina Gibert, Roser Segura i Dani Torrent.

En la presentació del llibre, celebrada durant el Dia del soci del Foment de la Sardana, Segura va explicar el contingut dels quatre contes. El primer és una narració fantasiosa sobre la infantesa de Pep Ventura. Atesa la poca informació que es disposa, l’autora ha realitzat una recreació molt lliure sobre els primers anys de vida del creador de la sardana moderna. La segona història té com a protagonista un nen que decideix convertir la sardana en la protagonista de la celebració del seu aniversari. En el tercer relat, dos nois estableixen amistat gràcies a la capacitat per compartir l’afició per a les sardanes i els castells. Finalment, el llibre es clou amb una bonica rondalla sobre la capacitat que té la sardana per adaptar els nouvinguts a Catalunya.

Segons Segura, la publicació del llibre desitja “desdramatitzar la sardana, mostrar que no és un esbarjo reservat a les persones grans, sinó obert a tots els membres d’una família i a gent de totes les procedències”. En Pep, el nen que somiava sardana es pot adquirir gratuïtament al Foment de la Sardana de Figueres o a la Casa de la Sardana fins a exhaurir les existències. Amb la publicació del llibre, es tanca definitivament l'Any Pep Ventura. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article