Notícia

Un concert commemora el 60è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes

Totes les colles de sardana esportiva integren la federació, que forma part de la Confederació Sardanista de Catalunya

Sardanes
Un concert commemora el 60è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes
Un concert commemora el 60è aniversari de la Unió de Colles Sardanistes

La Federació Unió de Colles Sardanistes (UCS) celebra el seu 60è aniversari en un acte central el divendres 26 d'octubre a les 19.30h amb un concert a càrrec de la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, a l'Orfeó Martinenc.

El concert oferirà diverses sardanes dedicades a la UCS, com Davant la Catedral, d'Agustí Borgunyó, i Alegres fadrins, de Pau Marons, a més d'entre d'altres composicions i una sardana commemorativa del 60è aniversari, composta per Alfred Abad.

La commemoració té lloc quan el Campionat d'Honor encara les seves cites finals en les seves respectives cinc categories, alevins, infantil, juvenil, grans i veterans. "Totes les colles que competeixen formen part de la Unió de Colles Sardanistes, cosa que demostra la seva bona vitalitat", exposa Nuri Escudé, presidenta la Unió de Colles Sardanistes (UCS).

Les colles federades competeixen per sardana esportiva i plàstica, així com una secció paral·lela dedicada a la sardana revessa, en la qual a més dels balladors hi ha la figura del comptador que indica quan els passos són curts i són llargs. La sardana revessa es pot considerar com un joc compartit entre compositors i balladors, en el qual les estructures de les composicions són un repte per saber quan es passa dels curts (braços avall) als llargs (braços amunt).

"La sardana esportiva es troba en un bon moment de salut, hi ha una sana competència entre les colles que veuen les diferents cites competitives del Campionat d'Honor com un estímul per assajar cada setmana i compartir bons moments", exposa Nuri Escudé. Enguany a més d'aquest campionat s'ha celebrat la Copa Catalunya a Montblanc, el passat 28 de juliol, una iniciativa que es preveu que tingui continuïtat.

Llarga vida a la sardana esportiva i a la Federació Unió de Colles Sardanistes que des del primer moment ha format part de la Confederació Sardanista de Catalunya, que es va oficialitzar el 12 d'abril de 2014.

Els interessats poden adquirir les entrades el dia del concert a l'Orfeó Martinenc (Av. Meridiana, 97, de Barcelona), al preu de 10 €.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article