Notícia

Castellbisbal serà l’epicentre del món geganter

Del 6 al 8 de juny del 2019 s'hi celebrarà la 32a Ciutat Gegantera

Gegants
(Foto: Antonio Lorenzo, cedida de la web de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya)
(Foto: Antonio Lorenzo, cedida de la web de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya)

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va instituir la celebració de la Ciutat Gegantera l’any 1985 com a gran festa de tot el món geganter. Sallent va ser la primera escollida, i des d’aleshores, la festa ha anat creixent i consolidant-se, fins al punt que actualment hi participen uns 5.000 geganters i prop d’unes 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, i més de 400 músics, entre els quals, grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers.

Sant Climent de Llobregat ha passat el relleu a Castellbisbal per a l’any 2019. I aquesta vila ha triat els dies 6, 7 i 8 de juny per convertir-se en l’epicentre geganter de Catalunya com a 32a Ciutat Gegantera de Catalunya. Castellbisbal acollirà múltiples activitats relacionades amb el món geganter, tot i que la principal serà una trobada en la qual hi participaran 70 colles procedents de tot Catalunya. La iniciativa de ser ciutat Gegantera està impulsada i liderada per la colla gegantera local, i compta amb el suport de l’Ajuntament, que va aprovar una moció, per unanimitat de tots els grups polítics, per donar suport a la candidatura dels ‘Potaroja’, el nom de la colla amfitriona. 

La commemoració de la Ciutat Gegantera 2019 coincidirà amb la celebració del vint-i-cinquè aniversari de la presentació dels gegants del poble, en Manel i la Vicenta, que compta amb un ampli programa d’activitats per fer arribar la tradició dels gegants a tots els racons de Castellbisbal i difondre el valor tant de les figures com de les respectives músiques i balls. En aquest sentit, s’ha dissenyat el projecte Gegants a l’escola per fomentar la creació d’una xarxa de voluntaris per col·laborar amb l’organització de totes les activitats previstes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article