Notícia

Els geganters de Badalona, guanyadors del II Concurs Nacional de Balls de Gegants

Set colles van participar del concurs organitzat per l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

Gegants
Foto de família de les tres colles geganteres premiades.
Foto de família de les tres colles geganteres premiades.

El II Concurs Nacional de Balls de Gegants de Catalunya, celebrat a Amer el dissabte 7 d’octubre, va tornar a demostrar la capacitat d’innovació del col·lectiu geganter. Organitzant-lo, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) desitja prestigiar el ball de gegants, demostrant la gran varietat de propostes –a nivell coreogràfic, però també musical o estètic—presents arreu de Catalunya.  

La Colla de Geganters de Badalona va guanyar el II Concurs Nacional de Balls de Gegants de Catalunya. El jurat, format per membres de les set colles participants en el certament i representants de l’ACGC, va dictaminar que l’Associació de Geganters i Grallers d’Oliana i la Colla Gegantera del Barri de Sant Josep (L’Hospitalet) van obtenir el segon i tercer premi respectivament. També van participar en el concurs la Colla de Geganters de Santa Coloma de Farners, la Colla Gegantera de la Cellera, la Colla de Geganters i Grallers de Navarcles i la Colla de Geganters i Grallers de Santa Coloma de Cervelló.

La trobada va començar amb una cercavila inaugural pel municipi selvatenc. El recorregut va acabar a la plaça de l’Ajuntament de la Vila, on les colles van ser presentades i es va procedir a les actuacions. Fetes les deliberacions, la Colla de Geganters de Badalona va tancar el certament repetint el ball guanyador. La pròxima edició del concurs se celebrarà l’any 2020 en un municipi encara per determinar. 

 

Noves dates per a la 32a Ciutat Gegantera de Catalunya

En l’Assemblea General Ordinària 2018 de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya es va aprovar que Castellbisbal fos la seu, entre el 14 i 16 de juny, de la 32a Ciutat Gegantera de Catalunya. Atesa la proximitat d’aquestes dades amb les eleccions municipals, s’ha acordat que la trobada se celebrarà finalment entre el 7 i 9 de juny.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article