Notícia

Arenys de Mar recorda Jordi Palomer, primer director del Museu de la Punta

L'homenatge serà divendres 19 d'octubre a la Biblioteca Pare Fidel Fita d'Arenys

Puntaires
Jordi Palomer en una imatge d'arxiu.
Jordi Palomer en una imatge d'arxiu.

Jordi Palomer i Pons (1918 – 1999) és un dels noms de referència per a entendre l’auge del món puntaire català en el darrer terç del segle XX. Amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement, l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha organitzat una taula rodona per a recordar i reivindicar la seva figura.

La cita, divendres 19 d’octubre (19:00h) a la Biblioteca Pare Fidel Fita d’Arenys de Mar (carrer del Bonaire, 2), comptarà amb la participació de Miquel Soler (director del Centre de Recerca i Transparència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar), Rosa Maria Provencio (presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires) i Pilar Vélez (Directora del Museu de Disseny de Barcelona). A petició de cinc entitats d’Arenys de Mar –Associació Amics de la Puntaire, el Patronat Museu d’Arenys, el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu, l’Ateneu Arenyenc i l’Arxiu Històric Pare Fidel Fita—va ser nomenat l’any 2006 com a fill predilecte de la vila.

 

Una vida al servei de la cultura i el col·lectiu puntaire

Nascut el 19 d’octubre de 1918 a Arenys de Mar, Jordi Palomer va excel·lir com a enginyer tèxtil, exercint durant 42 anys com a professor de l’Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar. Des dels anys 30 va fundar múltiples entitats arenyences, com ara la Joventut Catalanista d’Arenys de Mar, el Grup de la Federació de Joves Cristians de Catalunya i l’Agrupació Fotogràfica d’Arenys. Va dirigir el Museu Marès de la Punta des de la seva creació l’any 1983, fruit de la col·lecció de puntes cedida per l’escultor empordanès, fins a la seva mort. En els darrers anys de vida, va escriure múltiples llibres sobra la vida quotidiana d’Arenys i especialment de la rica tradició tèxtil del municipi: Uns randers arenyencs: la família Castells  (1994), La indústria del suro a Arenys de Mar (1996), Del teler quadrat al teler rodó: inicis del teixit de punt mecànic (1997) i La gent del meu carrer (1998)

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article