Notícia

Manresa acollirà el 5è Festivitas Bestiarum el 24 i 25 de novembre

Els Premis BEST 2018 es lliuraran al Teatre Conservatori

Bestiari i Imatgeria
Imatge de l'acte de lliurament del IV Festivitas Bestiarum, celebrat a Reus. Fotografia: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
Imatge de l'acte de lliurament del IV Festivitas Bestiarum, celebrat a Reus. Fotografia: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

Canvi de format del Festivitas Bestiarum. Organitzat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (ABFPC), celebrarà la cinquena edició presentant importants novetats. En el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana, Manresa acollirà el 24 i 25 de novembres colles provinents de tot el país. És la primera vegada que la gran festa del bestiari festiu català se celebra durant tot un cap de setmana. D’aquesta manera, l’ABFPC desitja guanyar visibilitat mediàtica i apropar l’univers del bestiari a nous públics.

El programa del Festivitas començarà dissabte a la tarda, concretament a les 17:00h, hora en què estan citades les colles per a participar d’una plantada a la plaça Europa. Des d’allí s’iniciarà el recorregut de la cercavila (20:00h), que enfilarà pel carrers Joc de la Pilota i carrer de Sarroca. A continuació, la Plaça Major de la capital bagenca acollirà els lluïments i ballades de totes les colles (20:45h).

La nit de dissabte s’acabarà amb un sopar de germanor, i el matí de diumenge començarà amb un esmorzar col·lectiu. Amb l’estomac ple, tindrà lloc la segona de les cercaviles previstes en el Festivitas (11:00h), en aquest cas sense pirotècnica. El recorregut transcorrerà des de la Plaça Sant Domènech fins al Passeig de Pere III, just tocant Teatre Conservatori de Manresa (Carrer Mestre Blanch, 4), que a partir de les 12:30h acollirà la cerimònia oficial del Festivitas Bestiarum 2018.

L’humorista i guionista Ferran Aixalà serà el conductor d’una gala que reconeixerà els guardonats en les categories contemplades en els Premis BEST: “Personatge Públic”, “Associacionisme i participació”, “Iniciativa de comunicació”, “Estímul europeu” i “Millors iniciatives d’entitats federades”. La cerimònia comptarà amb la presència de l’Ambaixador del Bestiari Festiu 2019, que es farà públic properament. Un cop acabada la gala, s’oferirà un vermut a la Plaça Sant Domènech (14:00h).

 

Inscripcions obertes pels Premis BEST a les millors iniciatives d’entitats federades

El Premi BEST en la categoria “Millors iniciatives de les entitats federades” reconeixerà tres entitats. Totes les que desitgin optar-hi ha d’omplir el formulari telemàtic creat per l’organització abans de l’11 de novembre. Segons estableixen les bases dels guardons, el jurat valorarà la qualitat i solidesa dels projectes presentats, la seva trajectòria en cas de celebracions anuals, la incidència que té vers la societat, la capacitat per aportar idees originals i innovadores, la incorporació d’iniciatives solidàries i l’aportació d’elements que fomentin la conservació, pervivència i/o recuperació de les tradicions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article