Notícia

Santa Coloma de Gramenet s'omplirà d'art floral

En la gran festa dels catifaires, les entitats preparen els seus millors dissenys

Catifaires
13a Trobada Nacional de Catifaires
13a Trobada Nacional de Catifaires

La 13a Trobada Nacional de Catifaires se celebrarà el cap de setmana del 29 i 30 de setembre a Santa Coloma de Gramenet. Concretament, al parc Europa lluiran nou catifes realitzades per nou entitats federades a la Federació Catalana d'Entitats Catifaires.

Les entitats catifaires són les encarregades de preparar tota la logística de les catifes que s'elaboren per a les festes del Corpus Christi que es duen a terme a finals de maig o principis de juny -60 dies després del Diumenge de Resurrecció; les entitats preparen materials, faciliten que tothom pugui guarnir les flores dels seus carrers. Per aquest motiu la celebració de la Trobada Nacional de Catifaires de Catalunya és l'oportunitat que tenen les entitats per centrar-se en la preparació de les catifes que cada entitat dissenya. "És la gran festa dels catifaires, en la qual es poden centrar en les seves catifes i en posar en pràctica les tècniques i coneixements que aprenen al llarg de la seva participació a diferents trobades i congressos", exposa Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires.

Enguany la gran festa se celebra a Santa Coloma de Gramenet, ja que se celebren els vint-i-cinc anys de la fundació dels Catifaires de Santa Coloma de Gramenet, entitat amfitriona de la trobada.

L'emplaçament escollit és el parc Europa de la ciutat, que acollirà els dissenys de les següents entitats: Associació Acció Cívica Calderina, Associació Catifaires d'Arbúcies, Associació Catifaires De Dalt de la Vila, Associació Cultura i Tradició de Ripollet, Associació Cultural Corpus La Garriga, Associació Estores del Raval de Blanes, El Casal Cultural de Mollet del Vallès, Foment de Sitges, i, els amfitrions Catifaires de Santa Coloma de Gramenet. Les entitats arribaren a les set del matí per elaborar les catifes, a les 13h hi haurà una recepció a la sala de plena de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, i tot seguit, a les 14h, un cop acabades les catifes, s'inaugurarà l'exposició i es farà la passada d'honor amb les autoritats. Després, els catifaires seguiran amb el seu habitual dinar de germanor que precedirà a l'assemblea ordinària de la federació.

Les catifes estaran exposades al públic de manera gratuïta fins a l'endemà, diumenge 30 de setembre, quan a les 18h hi haurà la gran festa de la desfeta de les catifes amb els Geganters, Caps grossos i Grallers de Santa Coloma de Gramenet, que posarà punt final a la trobada.

Podeu consultar el programa, com a document adjunt.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article