Notícia

El 'Canemàs Som Cultura Popular' es presentarà a la Fira Mediterrània de Manresa

Serà dissabte 6 d'octubre (10:30h) a la Llotja Professional (Museu de la Tècnica)

AssociacionismeReflexió
Les jornades Som Cultura Popular es van celebrar a la Fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu entre el 25 i 28 de gener de 2018
Les jornades Som Cultura Popular es van celebrar a la Fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu entre el 25 i 28 de gener de 2018

Les jornades Som Cultura Popular van servir per plantejar els reptes que tenen els col·lectius de cultura popular en el futur immediat. Totes les presentacions, debats i conferències del programa ordinari han estat recollides en una edició monogràfica de la revista Canemàs, publicada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –entitat editora, també, de la revista Tornaveu—.

Dissabte 6 d'octubre (10:30h), La Llotja Professional de la 21a Fira Mediterrània de Manresa (Museu de la Tècnica de Manresa) acollirà la presentació del volum amb la presència de Joan Ramon Gordo. Durant la mateixa presentació, també es presentarà una publicació digital del Fòrum d’Educació i Cultura Popular, celebrat en el marc de les jornades Som Cultura Popular, que en recull les ponències i activitats que hi van ser presentades.  

La redacció de les cròniques del Canemàs: Som Cultura Popular ha estat dividida en els tres blocs –canvis socials, patrimoni cultural immaterial i educació—que van protagonitzar les jornades. Al seu torn, cadascun d’aquests apartats està destriat entre les dissertacions teòriques i els exemples de bones pràctiques associatives. Complementant aquesta anàlisi, un quart i darrer bloc ha agrupat tots els estudis i publicacions editorials o discogràfiques que hi van ser presentades. Totes les cròniques, destaca el president de l’Ens Josep Viana, han estat redactades “amb esperit divulgador”. Això significa, optant per unes exposicions intel·lectualment rigoroses però no acadèmiques, adreçades al conjunt de la ciutadania.

Lluny de ser una senzilla transcripció de la crònica, el monogràfic Som Cultura Popular desitja seguir incentivant la reflexió de l’associacionisme cultural. En aquest sentit, com a apèndix a cada article, s’han afegit les tres idees centrals exposades per aquest. Així mateix, com a epíleg del llibre, s’inclou un decàleg-resum de les conclusions que s’han considerat més importants que van exposar-se en les jornades.

El Canemàs compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article