Notícia

Medalla al mèrit sardanista al conseller a l’exili Lluís Puig

El conseller a l'exili ha destacat sempre per la seva sensibilitat vers la sardana i la dansa catalana

Sardanes
El conseller de Cultura a l'exili Lluís Puig.
El conseller de Cultura a l'exili Lluís Puig.

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

La Confederació Sardanista de Catalunya ha decidit reivindicar la feina del conseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig, i atorgar-li la Medalla al Mèrit Sardanista 2018. Puig, que es troba a Bèlgica amb el president Puigdemont i els consellers del Govern Puigdemont Comín i Serret, rebrà el guardó dilluns 1 d'octubre a l'Església Saint Jean Baptiste au Béguinage, a la place du Béguinage, a les 18:00 h. Hi haurà un concert amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, i s’interpretarà la sardana Juny, de Juli Garreta.

Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya, explica en declaracions a Tornaveu que s’atorga la medalla a Lluís Puig en reconeixement a la seva incansable activitat d'estudi, difusió, suport i enaltiment de la cultura popular i tradicional catalana especialment la sardana i la dansa catalana des de diversos àmbits, tant privats com institucionals, ja de jove com a dansaire de colla i d'esbart i darrerament des de la Direcció General de Cultura Popular i des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, així com per les iniciatives dutes a terme al voltant de la Fira Mediterrània de Manresa o el Mercat de Música Viva de Vic.

“A banda de tota la feina que ha fet al llarg de la seva trajectòria laboral i vocacional per la cultura popular, va rebre una campanya de desprestigi quan va ser anomenat conseller de Cultura. Alguns d'aquests que es diuen "intel·lectuals" van pretendre insultar-lo anomenant-lo el conseller sardanista. És evident que ell i nosaltres ens vàrem sentir ben orgullosos d'aquest títol i així el vàrem lluir públicament”, relata Rucabado. A més, afegeix que el fet que es trobi a l’exili “hi ha tingut molt a veure, perquè és una forma de demostrar la nostra implicació amb el país”.

Després de l’entrega de la medalla, es podrá gaudir del poema musical Puigsoliu, de Joaquim Serra. Seguirà amb les sardanes Sol ixent, d'Eduard Toldrà; Solemnitat, de Conrad Saló; Esperit sardanista, d'Enric Ortí; Montblanc, Capital de la Sardana, d'Alfred Abad i Somni, de Manuel Saderra i Puigferrer. Tot plegat, un ampli recorregut per la història de la sardana i la música de cobla. El director de la cobla serà Marcel Sabater i la presentació anirà a càrrec de Rut Martínez.

La Confederació Sardanista de Catalunya ha organitzat aquest esdeveniment amb el Casal Català de Brussel·les, i el dia triat no és casual. Té la intenció de commemorar el primer aniversari del referèndum. “A més, també vol mostrar el suport a la democràcia, els presos polítics i exiliats, alguns d'ells a Bèlgica”, afegeix el president de la Confederació.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article