Notícia

Joan Manuel Tresserras reflexionarà sobre quina cultura popular

Ho farà el dilluns 8 d'octubre en una nova sessió del cicle 'La conferència de l'Ens'

Associacionisme
Joan Manuel Tresserras
Joan Manuel Tresserras

Després de l’obligatòria parada estival, el cicle La conferència de l’Ens tornarà a engegar motors el dilluns 8 d’octubre (19:00h). Joan Manuel Tresserras serà el protagonista de la conferència “Política i cultura: polítiques culturals”, suspesa a finals de juny per motius de salut. Durant el col·loqui, que tindrà lloc a la seu de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català –entitat organitzadora de l’acte i editora de Tornaveu—, es reflexionarà sobre la importància de la cultura com a eina d’inclusió i transformació social.

Segons Tresserras, la cultura no ha de ser concebuda com un apèndix de la política o l’economia, sinó a l’inrevés. En nacions sense Estat, defensa l’actual professor de Ciències de la Comunicació de la UAB, exerceix com a catalitzador de la societat i com a tronc de continuïtat identiari. La conferència, per altra banda, posarà l’accent en la importància de reconèixer totes les pràctiques culturals. Un país està viu culturalment, segons l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, quan moltes persones realitzen pràctiques culturals. Si bé tampoc és un indicador important, la presència a esdeveniments (concerts, museus, teatre, cinema) està influenciada per la capacitat adquisitiva de cada família. Tresserras plantejarà la importància que tenen els  col·lectius festius, en aquest context, en la defensa d’una noció participativa, no excloent, de la cultura.

En una entrevista concedida a l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Tresserras ja va avançar les principals reflexions que compartirà amb tot el públic assistent. Les podeu escoltar en aquest enllaç.

L’entrada a la conferència Política i cultura: polítiques culturals és gratuïta. Tots els interessants han de confirmar la seva assistència al correu electrònic info@ens.cat. Les confirmacions es gestionaran per estricte ordre de demanda.

El cicle La conferència de lEns és una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu és convidar a reflexionar sobre cultura des d'una àmplia perspectiva, establint ponts de diàleg entre els col·lectius de cultura popular i altres àmbits.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article