Notícia

La Federació Catalana de Pessebristes traça els projectes per a la temporada de pessebres

Comença la temporada pesserbista amb moltes novetats, com ara la Nit del Pessebre.

Pessebristes
Públic de l'assemblea
Públic de l'assemblea

Hi ha molta feina al voltant del pessebre, i tret de comptades excepcions, si hi ha feina, aquesta s'ha de fer amb temps. És per això que en el calendari de la Federació Catalana de Pessebristes hi ha dues assemblees, la que fa tota entitat, a les acaballes del primer trimestre de l'any, amb la comptabilitat, canvis de junta i etcèteres que segons les entitats poden ser més divertits o més feixucs, i una segona assemblea, la que seria la tornada a l'escola, en la qual es parla dels projectes que es duran a terme al llarg de la temporada de major activitat dels pessebristes.

El tret de sortida serà el 30 de setembre en la 48a Trobada de pessebristes que enguany, i aprofitant la Capitalitat de la Cultura a Manresa, es durà a terme a la comarca del Bages, gràcies a la cooperació entre Ajuntament, Federació Catalana de Pessebristes i el Grup Pessebrístic de Manresa.

Bona part del temps de l'assemblea se li ha dedicat a la 17a Biennal del Pessebre que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, de l'1 de desembre al 3 de febrer, i hi participaran un total de 25 grups pessebristes. A més de les exposicions dels grups hi haurà diverses exposicions dedicades al fet pessebrístic i com aquest s'ha viscut i es viu a Vilanova i la Geltrú.

 

La Nit del Pessebre

Al llarg de la temporada hi haurà dues novetats que es van presentar. La primera ha estat la constatació del bon ritme del Museu del Pessebre, que s'inaugurarà aquest desembre a Montblanc. Una notícia que serà molt esperada pels pessebristes i aficionats.

A més, a l'assemblea s'ha acordat la celebració el 29 de desembre, del que se li podria dir La Nit del Pessebre, ja que totes les entitats que pels volts de Nadal fan exposició, les obriran fins a la una de la matinada i la majoria prepararà activitats complementàries com ara concerts de petit format. "És una idea que com La Nit dels Museus, creiem que permetrà donar visibilitat i mostrar que les exposicions de pessebres són obertes a la ciutadania", explica Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes.

I com és habitual, la Federació pel Nadal oferirà una exposició pessebrista. Compte: habitual, però gens rutinària, ja que cada any la federació duu a terme projectes tant ambiciosos com innovadors, tal com ho han demostrat les exposicions de la mostra Working Progress de Pessebres, entre d'altres. Enguany, conjuntament amb l'Associació Pessebristes de Ciutat Vella es durà a terme una exposició de fragments de pessebre que es podrà visitar a La Casa dels Entremesos (Plaça de les Beates, 2, Barcelona).

A l'assemblea també s'ha presentat el retallable infantil que els nens socis del Clup Súper 3 rebran si ensenyen el seu carnet a les diferents exposicions de pessebres d'entitats federades. Un retallable dissenyat per Gemma Mercadé Sancho, membre del Grup Pessebrista del Vendrell.

Sens dubte, una temporada apassionant de la qual s'han exposat les línies mestres a seguir.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article