Notícia

El Festival MAC treu els artistes al carrer per la Mercè

El festival, celebrat entre el 21 i el 24 de setembre, serà una cruïlla d'estils

Esbarts dansairesSardanesAplecs i festesFestivals
El Festival MAC treu els artistes al carrer per la Mercè
El Festival MAC treu els artistes al carrer per la Mercè

El festival Mercè Arts de Carrer (MAC), que se celebra en el marc de les Festes de la Mercè entre el 21 i el 24 de setembre, torna a ser la cruïlla en què es troben ciutadania i cultura contemporània. La dansa dels esbarts i les sardanes, el circ i el teatre al carrer, amb les noves tecnologies de teló de fons, aterren al Palauet Albéniz en forma de 61 companyies nacionals i 15 internacionals, amb 330 funcions en set espais de la ciutat: el Parc de la Ciutadella, el passeig de Lluís Companys o el parc de la Trinitat com a epicentre de les cultures urbanes, o el Palauet Albéniz que convida a visitar el seu interior amb els actors com a guies turístics, però també el castell de Montjuïc o l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. I un nou escenari, la ribera del Besòs, a Bon Pastor, amb ambient de pícnic. En aquesta edició, la figura femenina torna a posar-se en el punt de mira amb un dels espectacles més singulars, Ara doncs, al passeig dels Til·lers. Tots els espectacles estan adreçats al públic familiar, amb activitats específiques per als més menuts.
 

Precisament els esbarts dansaires prenen un protagonisme important, amb el Palauet Albéniz com a centre de les actuacions. Aquest espai acollirà diverses actuacions, acompanyades, és clar, de la cobla. S'hi interpretaran contradanses i bolangeres, sardanes i balls de gitanes. Les danses estaran introduïdes per uns glosadors que improvisaran, tot cantant, les presentacions. Una combinació en què la tradició ballada i la cantada es barregen amb un element tan propi de l'art del nostre temps com és la improvisació.

Si durant el dia la dansa i els espectacles per a tots els públics ompliran els carrers, a la nit tot es transformarà per deixar pas a propostes relacionades amb la llum i la tecnologia. També destaca l'escenari del castell de Montjuïc, que es converteix en un circ pel qual desfilen equilibristes, malabaristes, pallassos, clowns amb molta poesia i molts artistes que fascinaran el públic amb les seves habilitats.

La festa més urbana pren com a escenari el parc de la Trinitat, un espai on es podran aprendre noves danses urbanes com a escenaris en els quals veure exhibicions de disciplines que van del dancehall al house dance. Els ritmes més actuals i els esports urbans més nous tenen també el seu espai en un parc en el qual et conviden a descobrir el teqball o el bàsquet freestyle.

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm recrearà una proposta per a tots els públics que recorda a les atraccions de fira d'altres temps. Finalment, a la llera del riu Besòs s'hi podran veure atraccions singulars amb aire vintage sobre circ, tallers de dansa i de música.

Podeu consultar el programa fent clic aquí.

Podeu consultar el programa de les actuacions dels esbarts, fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article