Notícia

Formació sobre xarxes socials i protecció de dades en la 4a Trobada de Pessebres Vivents

15 entitats de pessebres vivents es van reunir al monestir de Poblet

Pessebristes
Fotografia dels assistents a la 4a Trobada de Pessebristes. Fotografies: ACPVC
Fotografia dels assistents a la 4a Trobada de Pessebristes. Fotografies: ACPVC

Falten menys de tres mesos perquè tornem a veure els carrers i places de Catalunya plens de pessebres vivents. La 4a Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya, celebrada el diumenge 16 de setembre al monestir de Poblet, ha donat el toc d’inici als preparatius a la nova temporada. L’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) va organitzar amb aquesta jornada, en paraules del president Jordi Filella, “per encarar els reptes de futur” del col·lectiu.

Cinquanta persona, representants 15 associacions de pessebres vivents, van assistir a dues jornades formatives sobre matèries de gran actualitat. La consultora en protecció de dades Eva Cortés va informar sobre les novetats del Reglament General de Protecció de Dades, en vigor a tota la Unió Europea des del 25 de maig. Cortés va explicar les bones pràctiques que s’han de realitzar en la gestió ordinària de la majoria d’associacions: enviament de correus, emmagatzematge dels arxius amb dades personals, creació de bases de dades, etcètera.

Lleonard del Río, president de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i soci de l’empresa Fila 12, va impartir a continuació un curs iniciàtic sobre les principals xarxes: Twitter, Instagram i Facebook. A finals de 2016, Fila 12 ja va col·laborar amb l’ACPVC en la creació d’una aplicació mòbil per l’entitat, on es pot consultar totes les poblacions catalanes on es realitzen pessebres vivents i les principals dades de les entitats que els organitzen. D’aquesta manera, la federació pessebrista desitja visualitzar-se integralment en el món digital.

Durant la Trobada també es van començar a perfilar els principals projectes que s’organitzaran aquest Nadal. Un d’ells, avancen des de l’ACPVC, serà la commemoració de 60è aniversari del pessebre vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article