Notícia

Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani

Del 6 al 9 de setembre se celebrarà la propera edició del festival.

TeatreFestes i festivals
Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani
Fira Tàrrega convida a rellegir l’espai públic contemporani


L'espai públic és el centre neuràlgic de l'expressió d'una societat en tots els seus vessants. Protesta, festa, reivindicació, cultura, esport... els carrers parlen d'una cultura, una societat i un país, i és precisament aquest espai públic el que aquesta edició de la Fira Tàrrega, que se celebra del 6 al 9 de setembre, vol convidar a rellegir a partir de les arts de carrer. Hi haurà una cinquantena d'espectacles provinents de vuit països, enguany amb un pes important per al circ, dels quals, una trentena seran estrenes que podran gaudir en primícia els espectadors de la Fira.

L'organització ha triat la Compagnie Lucamoros per encarregar-li la inauguració amb la proposta La Tortue de Gauguin, un espectacle poètic i visual al Parc de Sant Eloi, que mostra el procés d'elaboració d'una obra gràcies a una dramatúrgia visual que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en directe. Donarà el tret de sortida a una edició que culmina un trienni en què Fira Tàrrega ha reivindicat els actius de les arts de carrer i que va començar el 2016 amb la interculturalitat, seguint amb la participació de la passada edició i que tancarà aquest 2018 amb la mirada posada a l'espai públic. El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats, on hi ha un 52% de companyies catalanes, un 18% de la resta de l'Estat espanyol i un 30% d'internacionals. En aquesta edició, Fira Tàrrega acompanya 12 produccions a través del seu Programa de Suport a la Creació, un 24% del total de la programació.

Segons explica l'organització, la intenció de la Fira és "rellegir l'espai públic, actualitzar la mirada, entendre i celebrar el carrer. A partir de la programació de carrer d'aquest any mirarem al passat per entendre el present, i al present per encarar el futur". I és que enguany Fira Tàrrega vol retre homenatge als clàssics contemporanis i al codi teatral a l'espai públic.

D'altra banda, Fira Tàrrega continua la col·laboració amb la Mostra d'Igualada-Fira de Teatre Infantil i Juvenil i l'Associació de Teatre per a tots els públics per tal d'oferir un programa de visualització i internacionalització d'espectacles familiars catalans que renoven el paradigma de les arts escèniques per a nenes i nens d'acord amb la qualitat, la innovació, la pluralitat temàtica i els nous formats escènics. En aquest sentit, hi haurà 16 espectacles internacionals, entre els quals en destaquen les propostes mexicanes i xilenes.

Podeu comprar les entrades al web de Fira Tàrrega, fent clic aquí.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article