Notícia

Els Veguers de Montblanc conviden els Gegants Històrics de Barcelona

Serà la setena edició de la iniciativa d'Els Amics dels Gegants

Gegants
Els Gegants Veguers de Montblanc
Els Gegants Veguers de Montblanc

Dins del marc de la festa major de Montblanc, se celebra de nou la Convidada dels Veguers. Els gegants de l'Associació Els Amics dels Gegants que reprodueixen el passat medieval de la vila enguany convidaran dissabte 8 de setembre els Gegants Històrics de Barcelona.

Aquesta convidada, la setena que realitzen els gegants Veguers, coincideix amb la celebració del desè aniversari de la creació dels gegants, que representen Pere Berenguer de Vilafranca i Arsenda, fundadors de Montblanc el 1163. De Barcelona arribaran els Gegants de la Ciutat, els Gegants del Pi i els Gegants de Santa Maria del Mar, que seran rebuts a les 18h de la tarda a la plaça Sant Miquel del poble. Tot seguit es realitzaran els primers balls a la plaça Major, i a les 20h, serà el moment per un dels moments més especials de la convidada, la mostra de balls solemnes a l'interior de l'Església de Santa Maria de Montblanc.

La convidada va començar a realitzar-se el 2012 amb la família dels gegants Rovafabes de Mataró. Des d'aleshores, i en ordre cronològic, han estat convidats els Gegants Grossos de Vilanova i la Geltrú (2013), els Gegants de la Ciutat de Valls (2014), els Gegants de la Ciutat d'Igualada (2015), els Gegants vells de Girona (2016) i el 2017 els Gegants Faraons de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article