Notícia

La Federació Catalana d'Entitats Catifaires participa a la gran festa de les catifes de Brussel·les

El cap de setmana del 16 al 18 d'agost s'ha celebrat la Flower Carpet 2018

Catifaires
Catifa de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires, que reprodueix els vitralls de la Sagrada Família.
Catifa de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires, que reprodueix els vitralls de la Sagrada Família.

Un ambient fraternal i entusiasta es va viure entre les delegacions de catifaires de la Comissió Gestora Internacional als actes celebrats del 16 al 18 a Brussel·les, dins de la festa bianual de la Flower Carpet. Coincidint amb la majestuosa catifa floral que ha ocupat la Grand Place de la capital de Bèlgica, enguany compartida amb Mèxic, que es va estrenar el 16 d'agost, un dia després davant l'edifici de la Borsa, s'ha realitzat un projecte inèdit i exclusiu que commemora el 20è aniversari de la proclamació de la Grand Place com a monument del Patrimoni Cultural de la Humanitat per a la UNESCO.

"Per a aquest projecte cada delegació ha creat un disseny inspirat en un element del seu patrimoni reconegut per la UNESCO", explica Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires,  entitat que ha participat amb una catifa que reproduïa el disseny dels vitralls laterals de la Sagrada Família.

El projecte de la Comissió Gestora Internacional de Catifaires, titulat Mostra Internacional de monuments de la Unesco en catifes de flors i elements naturals, s'ha inspirat en la façana de la Casa del Rei de la Grand Place, concretament en els seus pòrtics, de manera que globalment reprodueix els pòrtics de l'edifici, i dins de cadascun d'ells s'han elaborat les creacions de cadascuna de les delegacions que hi han participat. La inauguració de la Mostra de les 8 catifes de catifaires internacionals,  ha comptat amb les principals autoritats belgues, la presidenta de l'entitat amfitriona Flower Carpet, entre d'altres.

Per a la catifa de la delegació catalana han participat una trentena de catifaires de cinc entitats membres de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires: Associació de Catifaires d'Arbúcies, l'Associació d'Estores de Raval de Blanes, l'Acció Cívica Calderina, l'Associació Cultural Corpus La Garriga i Foment de Sitges.


La catifa de la Grand Place, dedicada a Mèxic

"Ha estat un exemple de gran organització per part de l'entitat belga, Flower Carpet, ja que després de la realització la catifa de la Grand Place, un dia després les delegacions de la Comissió Gestora Internacional de Catifaires hem pogut gaudir de totes les atencions necessàries per dur a terme la nostra catifa", explica Pallarès.

La catifa de la Grand Place, basada en un disseny d'Ana Rosa Aguilar, ha estat compartida per l'associació mexicana La Octava Noche, encarregada de la festivitat del mateix nom del poble d'Uriangato. La catifa, amb motius propis de la cultura mexicana, ha comptat amb l'ajuda de 100 catifaires internacionals desplaçats per a l'ocasió, que pertanyen a la Comissió Gestora Internacional.

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article