Notícia

Alpicat estrena colla i aplec sardanista

El grup Dansaires del Pi, sorgit d'un curs de sardanes, recuperen la tradició sardanista a Alpicat

Sardanes
Foto de Josep Maria de Roig de Sardalleida.cat
Foto de Josep Maria de Roig de Sardalleida.cat

Poc sabien des de l'Associació de Dones d'Alpicat que l'organització d'un curs de sardanes obert a tothom acabaria donant lloc una colla sardanista que recupera amb el seu nom, Dansaires del Pi, l'antiga colla sardanista d'Aplicat. Aquesta nova colla oferirà el 1r Aplec de la Sardana d'Alpicat, amb la participació de la Cobla Contemporània, que tindrà lloc dissabte 25 d'agost al Parc del Graó d'Alpicat a les 9.30h del marí, amb un esmorzar popular d'entrepans a la brasa i beguda.
 

Si bé l'audició, de nou sardanes interpretades per la Cobla Contemporània, s'iniciarà a les 10.30h del matí, una hora més tard i comptarà amb un concurs de les colles improvisades.


Del curs a participar en diferents trobades


Es pot afirmar que Els Dansaires del Pi és la culminació feliç de curs de sardanes organitzat per l'Associació de Dones d'Alpicat, amb en Josep Maria Roig, sardanista d'Alguaire, com a monitor. Del curs han acabat 18 sardanistes consolidats, els quals van participar per primera vegada en el concurs no puntuable del 4 d'agost de la Vila de Golmés, segons informa la notícia de Sardalleida.cat, el portal de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida. És en aquest concurs on el grup va presentar-se amb el nom de Dansaires del Pi. Abans, el grup ja havia participat en la Trobada de Sardanistes Adults que va tenir lloc el 16 de juny  en Torres de Segre, organitzat pel Saltem i Ballem i la Federació Sardanista de les Terres de Lleida.


Després d'aquestes dues cites, l’Associació de Dones volia cloure el curs de sardanes amb una ballada amb so digital en el marc de la festa major d’Alpicat. Gràcies però, a la tenacitat i dinamisme de la junta de l’associació, la ballada de sardanes s’ha convertit en el primer Aplec de la Sardana d’Alpicat amb la Cobla Contemporània i el suport de l’Ajuntament de la vila.


Llarga vida als Dansaires del Pi i que l'Aplec del matí de dissabte 25 de gener sigui el primer de molts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article